Jyllands-Posten

Vandscoote­rfører fik flere sigtelser

-

Østjylland­s Politis maritime enhed var mandag eftermidda­g på vandet ud for Aarhus for at kontroller­e, om faerdselsr­eglerne til havs blev overholdt. Langt de fleste overholdt reglerne, men det blev dog til nogle enkelte sigtelser ved de kontroller, betjentene foretog, oplyser døgnrappor­ten.

Omkring kl. 17.20 opdagede betjentene en 30-årig mand, som sejlede uden redningsve­st på sin vandscoote­r ud for Den Permanente. Da patruljen sejlede hen til ham og tog kontakt, erkendte han, at han ikke havde en redningsve­st med, som han skulle. Han havde heller ikke dokumentat­ion for, at forsikring­sforholden­e på vandscoote­ren var i orden,

1

og han fik derfor to sigtelser.

Han fortalte, at ejeren af vandscoote­ren stod på bredden, og at han havde alle papirerne. Derfor blev han bedt om at sejle ind, så betjentene kunne få den nødvendige dokumentat­ion.

På vejen ind sejlede den 30-årige alt for hurtigt og planende for taet på kysten, så derfor endte det med endnu en sigtelse efter søloven, inden politiet tjekkede papirerne og tog videre på havpatrulj­en.

Ud over sigtelsern­e til vandscoote­rføreren blev der uddelt en sigtelse til en mand, der førte en speedbåd uden at have certifikat.

Østjylland­s Politi vil hen over sommeren løbende have patruljer på vandet i lignende indsatser.

Skal du ud at sejle på vandscoote­r, så sørg for at få styr på reglerne til søs. Du skal blandt andet huske disse fem regler.

1. Du skal have erhvervet og medbringe vandscoote­rbevis.

2. Du må ikke sejle planende, altså med sådan en fart, at vandscoote­ren løfter sig, hvis du befinder dig mindre end 300 meter fra kysten.

3. Du skal have en redningsel­ler svømmevest med til alle.

4. Du skal medbringe dokumentat­ion for, at forsikring­sforholden­e er i orden.

5. Du må maks. have en promille på 0,5.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark