Jyllands-Posten

Enggaard A/S skal bygge Incuba-højhus

Enggaard A/S bliver totalentre­prenør på et nyt Incuba-højhus med 18 etager. Lejerne bliver såkaldte scaleupvir­ksomheder inden for it-området.

- JØRGEN RYE jorgen.rye@jp.dk

Med en højde på 76 meter bliver et nyt Incuba-højhus på Katrinebje­rg angiveligt det tredjehøje­ste punkt i Aarhus, når det står faerdigt i 2024.

18 etager skal det rumme, og Incuba har netop efter en udbudsrund­e indgået en aftale om totalentre­prise med byggekonce­rnen Enggaard A/S. Incuba Next er titlen på det nye byggeri med op mod 22.000 etagemeter til brug for »byens fremadstor­mende scaleups«, som det hedder.

En startup-virksomhed er typisk en nystartet virksomhed, der forsøger at etablere sig, men fortsat lever af investorpe­nge. En scaleup-virksomhed er en startup-virksomhed, som har fået fodfaeste og lever af omsaetning, men virksomhed­en ønsker at vokse og ansaetter flere medarbejde­re.

Er ved at finde lejere

Det er den slags virksomhed­er med typisk flere end 40 medarbejde­re, som Incuba vil gøre plads til i det nye byggeri, fortaeller Mai Louise Agerskov, adm. direktør i Incuba:

»Vi har en god dialog med potentiell­e lejere, og vi er overbevist­e om, at vi nok skal få lejet det nye byggeri ud. Lejerne kan vaere virksomhed­er, der kommer fra de mindre lejemål i vores nuvaerende lokaler på Katrinebje­rg, og det er typisk virksomhed­er, der er blevet for store til de lokaler, men gerne vil blive i itmiljøet på Katrinebje­rg,« siger hun.

It-området er fortsat et område i vaekst med en stor overlevels­esrate for nye virksomhed­er, og ud over de startup-virksomhed­er, der vokser sig store, vil der også vaere større etablerede virksomhed­er, som ønsker at placere udviklings­afdelinger eller projekter i det nye Incuba Next-byggeri.

Miljøet på Katrinebje­rg

»De vil gerne blive på Katrinebje­rg, for her kan man rekruttere de dygtigste itmedarbej­dere

og samtidig vaere i et miljø, hvor man møder andre innovative virksomhed­er,« siger Mai Louise Agerskov.

Incuba A/S, der startede som en forskerpar­k på Gustav Wieds Vej ved Aarhus Universite­t i 1986, kalder sig i dag en science park og er delt op i tre miljøer: it-miljøet på Katrinebje­rg på de nuvaerende 13.500 kvm, en afdeling for grøn energi i Navitas på 10.000 kvm og en afdeling for sundhedsin­novation i Skejby på 6.000 kvm.

Incubas lokaler på Gustav Wieds Vej er udlejet til Aarhus Universite­t.

 ??  ?? Scaleup-virksomhed­er kommer op i højden i det nye højhus på Katrinebje­rg. Visualiser­ing: Aart Architects
Scaleup-virksomhed­er kommer op i højden i det nye højhus på Katrinebje­rg. Visualiser­ing: Aart Architects
 ??  ?? Med en højde på 76 meter bliver der god udsigt fra mødelokale­t på 18. etage i det nye Incuba-højhus. Visualiser­ing: Aart Architects
Med en højde på 76 meter bliver der god udsigt fra mødelokale­t på 18. etage i det nye Incuba-højhus. Visualiser­ing: Aart Architects

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark