Jyllands-Posten

Letbanetog og personbil stødte sammen ved Dokk1

Bilister klemte sig op på fortovet efter ulykke for at komme forbi havareret tog. Direktør oplyser, at driften bliver normal inden for kort tid.

- LUCAS STEVNS WIINGAARD lucas.s.wiingaard@jp.dk

Et tog fra Aarhus Letbane stødte tirsdag morgen kl. ca. 8.30 sammen med en mindre personbil i det centrale Aarhus.

Toget var på vej fra Aarhus Banegård over Europaplad­s for at køre under Dokk1, da det kollidered­e med en personbils venstre side, da bilisten kørte i nordlig retning. Bil og tog fik kun mindre skrammer, og der skete ingen personskad­e på hverken bilisten eller personer i toget.

Efter kollisione­n holdt toget stille midt på Europaplad­s og spaerrede for kørsel over Mindebroen og dermed til parkerings­anlaegget under Dokk1. Det fik adskillige bilister og cyklister til at køre på fortovet – mellem de gående – for at klemme sig forbi det beskadiged­e tog.

Direktør i Aarhus Letbane Michael Borre oplyser, at skadestede­t blev frigivet af Østjylland­s Politi lidt over kl. 9, og at toget kort derefter blev frigivet til normal drift igen.

»Vi har sat driften i gang. Det betyder, at der lige nu er en raekke forsinkels­er rundtomkri­ng i systemet, som stille og roligt falder på plads om en times tid, når togene bliver rettidige igen,« siger han.

Pullerter løser drilsk kryds

Siden åbningen af Aarhus Letbane har der vaeret en raekke ulykker med tog involveret. I april stødte en patruljevo­gn fra Østjylland­s Politi og et tog sammen naer Østbanetor­vet i Aarhus.

Tidligere har den slags ulykker vaeret vaesentlig­t hyppigere, og Michael Borre understreg­er, at de ikke laengere sker i samme grad.

»Der er laengere og laengere imellem. Det faenomen, som var i starten, er blevet vaesentlig sjaeldnere nu. Det er selvfølgel­ig irriterend­e, hver gang det sker, men de første par år så vi det desvaerre alt for meget, så der er helt sikkert sket noget,« siger han.

Konkret ved krydset ved Dokk1 peger han på en løsning, som har hjulpet i et ellers tidligere drilsk kryds for letbanen.

»Det er et kryds, som tidligere har skabt problemer, men som et langt stykke hen ad vejen er løst med pullerter. Siden de kom op, er antallet af ulykker begraenset, så det har haft en effekt,« siger han.

 ??  ?? Letbanetog­et holdt stille på tvaers af Europaplad­s efter påkørslen. Foto: Privat
Letbanetog­et holdt stille på tvaers af Europaplad­s efter påkørslen. Foto: Privat

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark