Jyllands-Posten

Emil Otto: De gamle standarder skal føres videre

Nogle gange må man godt drømme stort, siger Emil Otto. Interview med den 26-årige jazzsanger og pianist om New Orleans, Californie­n, Harry Connick Jr., gammel musik og nyt album.

- JØRGEN RYE jorgen.rye@jp.dk

»Det er faktisk mit klaver, det der.«

26-årige Emil Otto smiler: »Jeg skal ikke have det med til Aalborg, så jeg taenkte, at det kunne stå hernede.«

Vi er på den naesten nyåbnede bluesbar Zanders på Klostertor­v, et sted, som sanger og pianist Emil Otto allerede har spillet på nogle gange, ligesom Tir Na Nog i Frederiksg­ade og andre steder i Aarhus har haft besøg af ham og hans musik.

Nu står han som naevnt med et halvt ben ude af den by, han har beboet og spillet i de seneste syv år, for en af hans drømme er gået i opfyldelse – han er blevet optaget på Rytmisk Konservato­rium i Aalborg – ikke på klaver, men på sang.

»Jeg flytter til Aalborg lige efter jazzfestiv­alen, og jeg glaeder mig. Der sker rigtig meget i jazzmiljøe­t i Aalborg, har jeg hørt,« siger Emil Otto.

Men inden turen går til Aalborg, kan Aarhus nå at nyde Emil Otto solo i pianobaren på Tir Na Nog, ligesom han har spillet med i en bluesjam på Zanders og varmet op med New Orleans-kvartetten Nola Four ved Shades of Blue-koncerten på Grimfesten.

Og her kommer spørgsmåle­t til 1.000 kr., man kan høre fra de gamle i jazzmiljøe­t:

Hvem skal spille de gode gamle jazzstanda­rder om 2030 år, hvis ingen af de unge gider mere – og hellere vil skrive og mixe deres egne elektronis­ke jazz-ting og den slags?

»Emil Otto,« er et af svarene, for den 26-årige sanger og pianist er på en moderne måde gammel musik i en ung mands krop.

»Jeg synes, det er vigtigt, at man tager den tråd op. De gamle jazzstanda­rder er blevet spillet og sunget i så mange år, og de skal leve videre, så jeg saetter en aere i at videreform­idle de sange. Jeg vil gøre mit til at føre dem videre,« siger han.

Han kommer fra et hjem med alle instrument­er og zappede lidt rundt i musikken, indtil hans far, Claus Daugaard, trommeslag­er i Shades of Blue, praesenter­ede ham for amerikansk­e Dr. Johns blues og New Orleanspia­nostil.

»Da jeg hørte hans måde at spille på, taenkte jeg, at det gad jeg sateme godt laere, og så var det bare i gang med at øve sig. Den varme og glaede, der er i den slags musik, gav mig lysten til at spille New

Torsdag: Mads Baerentzen, pianist

Fredag: Karmen Røivasepp, sanger

Onsdag: Emil Otto, sang og piano

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark