Jyllands-Posten

SYV JAZZMUSIKE­RE PÅ SYV DAGE

-

JP Aarhus undersøger jazz’ens sjael og musikerne bag instrument­et under jazzfestiv­alen gennem interview med syv jazzmusike­re med tilknytnin­g til Aarhus.

Lørdag: Uffe Steen, guitarist Søndag: Peter Vuust, bassist Mandag: Julie Kjaer, saxofon Tirsdag: Morten Haugshøj, guitar

Orleans-klaveret,« fortaeller han og tilføjer med et smil:

»Gammel musik? Helt sikkert, men jeg tror, jeg har vaeret skadet fra starten af min far, der spiller blues.«

Udover faderen i Shades of Blue kan også tilføjes hans onkel, der hedder Søren Frost og spiller trommer i SP, Just & Frost, som rendyrker den funky New Orleans-jazz.

»Og Esben Just er jo bare kongen i Danmark inden for New Orleans-klaver,« siger Emil Otto.

New Orleans-stilen har Emil Otto dyrket siden ”opdagelsen” af Dr. John, og et par ture til USA har skaerpet interessen i den grad.

Først tog han to måneder med to musikalske venner til New Orleans, hvor der blev spillet og lyttet rundt omkring, og senere var det en tur med 14 dages masterclas­s i Californie­n hos den amerikansk­e boogie- og bluespiani­st Carl Sonny Leyland, som Emil Otto tog mod til at kontakte, da han spillede i Aarhus.

Han fik fundraiset penge til turen, og det blev 14 fantastisk­e dage i Californie­n, og gennem Carl mødte han Carlos Reynoso fra California Feetwarmer­s, som er et meget populaert New Orleans-jazzband i USA. Han og Carlos blev venner, og Emil Otto har vaeret på genbesøg og skulle have spillet nogle job i Californie­n sidste år, som desvaerre røg på grund af coronaen.

»Men vi har aftalt, at det gør vi helt sikkert, når vi kan på grund af coronaen, og det er fedt at have den slags kontakter i USA,« siger Emil Otto.

Dem kan han også få nytte af i fremtiden, for musikalsk har han store planer.

Hans debutalbum med nye sange er skrevet og skal indspilles i august og udgives til naeste år. Og det bliver i højere grad sangskrive­ren og sangeren Emil Otto – mere end New Orleans-pianisten – der traeder frem på scenen med en musik, som er moderne cool jazz tilsat pop sine steder.

Musikalsk flytter han sig konstant, og de musikalske forbillede­r lige nu er navne som den amerikansk­e sanger Harry Connick Jr. – kaldet den nye Sinatra – og den danske jazzsanger Mads Mathias. Gaestesang­ere som estiske Karmen Rõivasepp og New York-sangerinde­n Martina DaSilva har sagt ja til at ”feature” på Emil Ottos album.

»Nogle gange må man godt drømme stort, og målet med det album er at gribe fat i et nyt ungt publikum og gøre jazz mere moderne igen. Der er helt bevidst kun unge musikere med på pladen, og det vil man kunne høre på lyden,« siger han.

Gammel musik? Helt sikkert, men jeg tror, jeg har vaeret skadet fra starten af min far, der spiller blues. EMIL OTTO, JAZZSANGER OG PIANIST

 ??  ?? Ophold i New Orleans og Californie­n har givet Emil Otto en masse musikalsk input. Pr-foto: Stefan Jagd
Ophold i New Orleans og Californie­n har givet Emil Otto en masse musikalsk input. Pr-foto: Stefan Jagd

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark