Jyllands-Posten

Britisk ambassadør: England er ikke racistisk

- JÓHANN THÓR HAAHR HANSEN MADS BONDE BROBERG johann.hansen@jp.dk mads.bonde@jp.dk

Nu har den kritiske omtale af England efter EM-finalen nået et punkt, der får den britiske ambassadør i København, Emma Hopkins, til at blande sig i diskussion­en med et budskab om, at England ikke er en nation af voldelige og racistiske hooligans. Der er tale om en lille minoritet, som resten af samfundet har fordømt, mener hun og opfordrer også medierne til at afspejle, at det kun er et mindretal, der har opført sig forkasteli­gt.

»Ligesom andre har jeg vaeret forfaerdet over de racistiske skaeldsord rettet mod nogle af vores engelske landsholds­spillere efter Euro 2020-finalen og den antisocial­e opførsel, som vi har set i de seneste dage. Politiet har foretaget en raekke anholdelse­r, og vores myndighede­r vil fortsat gribe ind over for enhver, der har udvist ulovlig adfaerd,« siger hun i et skriftligt svar.

Antisocial opførsel er en britisk betegnelse, der daekker en vifte af utryghedss­kabende handlinger, dårlig opførsel og lømmeladfa­erd.

»Vi fortsaette­r med at fordømme voldelig, racistisk og antisocial adfaerd. Der har vaeret udbredt fordømmels­e af den racistiske opførsel fra alle sider, herunder vores premiermin­ister, den kongelige familie og Football Associatio­n (det engelske fodboldfor­bund, red.),« siger Emma Hopkins.

Der har også vaeret en lang raekke racistiske kommentare­r mod de sorte spillere, der braendte straffespa­rk i straffespa­rkskonkurr­encen. Ambassadør­en laegger vaegt på, at der har vaeret en omfattende støtte fra den britiske offentligh­ed til »de spillere, som en lille minoritets handlinger er rettet imod«.

»Det er det Storbritan­nien, jeg kender – et Storbritan­nien, der respektere­r forskellig­heder og udviser tolerance over for alle, der ønsker at bidrage til vores samfund,« skriver Emma Hopkins til JP.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark