Jyllands-Posten

Museer: Coronapas får mange til at droppe besøg

- RASMUS FREDSTED rasmus.fredsted@jp.dk

En raekke museer oplever, at coronapas-kravet får mange danskere til at droppe besøget. Hos Vardemusee­rne, der taeller 10 museer i det vestjyske, mister man »helt sikkert en del gaester« på kravet, fortaeller museumsdir­ektør Claus Kjeld Jensen.

»Vi oplever dagligt, at folk vender om, fordi de ikke er blevet testet og ikke har coronapas, og nogle af vores steder ligger jo rigtigt langt fra testcentre, så det kraever ekstra tid og er besvaerlig­t for mange at blive testet,« siger han og skyder på, at kravet koster museet omkring 2030 pct. af gaesterne.

Det er saerligt børnefamil­ierne med de unge foraeldre, der endnu ikke er vaccinered­e, og de udenlandsk­e gaester, som har svaert ved at gennemskue det her med test, siger Claus Kjeld Jensen, der gerne så, at kravet blev droppet.

Folk må vende om

Hos Industrimu­seet i Horsens genkender de tendensen.

»Vi kan konstatere, at vi ikke har samme besøgstal, som vi havde før corona, så antagelsen er, at det kan skyldes kravet om coronapas. Vi ville foretraekk­e, hvis det blev droppet, men omvendt har vi forståelse for, at det tilsynelad­ende er nødvendigt,« siger museumsins­pektør David H. Olesen.

Også hos Museum Østjylland, der er et af landets største lokalhisto­riske museer med udstilling­er i museumsbyg­ninger i Randers, Grenaa og Ebeltoft, peger man på paskravet som et af de helt store benspaend.

Generelt har museet oplevet, at folk er blevet vaek under corona, og mange danskere har fået andre vaner under nedlukning­erne, siger museumsche­f Jørgen SmidtJense­n.

»Men jeg vil gaette på, at coronapass­et er en del af forklaring­en,« siger han og tilføjer:

»Jeg ser ingen grund til, at der er krav om coronapas på museerne. Saerligt i betragtnin­g, hvor få steder, man skal vise coronapas lige nu.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark