Jyllands-Posten

UNDERSØGEL­SEN

- Kilde: Analyseins­tituttet Kantar Gallup

Kendskabs- og kvalitetsm­ålingen er foretaget fra

28. april til 30. juni blandt en repraesent­ativt udvalgt gruppe på 1.000 personer. Af de 38 pct., som tilkendegi­ver at kende Radio Loud, er de 12 pct. såkaldt ”uhjulpet kendskab”, hvilket vil sige, at respondent­en uden at blive tilskyndet til at huske brandet ”Loud” selv tilkendegi­ver at kende det, mens de resterende er såkaldt ”hjulpet kendskab”.

Af de 36 pct., som angiver at kende til Radio4, er blot 8 pct. ”uhjulpet kendskab”. Resultater­ne i undersøgel­sen har ikke betydning for Radio Louds sendetilla­delse, men derimod for, om kanalens ejerkreds kan forrente sin investerin­g.

Vi må stoppe blødningen nu.«

Hvad går pengene til?

Så er der målingen af radiokanal­ens kvalitet. Her har man talt med 180 faste lyttere af programmet, hvoraf i alt 65 procent har givet stationen en score på mindst 7 ud af 10 på indholdets kvalitet. Dette til trods for, at målet var at ligge på 75 pct. efter et år.

Netop kvalitetsa­nalysen er noget, som programdir­ektør Ann Lykke Davidsen håber at få højnet:

»Jeg ville da have ønsket, at kvalitetsa­nalysen havde vaeret højere, og derfor begynder vi nu at kigge ned i analysearb­ejdet på denne undersøgel­se for at se, om der kan vaere noget, der peger ind i potentiell­e aendringer og forbedring­er.«

Det er ikke kun Radio Loud, der kaemper med at saette sig fast i publikums bevidsthed.

Blot 34 pct. kender til Radio4, lød en konklusion i en kendskabs- og kvalitetsm­åling, som blev offentligg­jort i maj. Kravet ligger på 60 pct.

Til Politiken siger AnneMarie Dohm, administre­rende direktør i Radio4, at kravene fra Radio- og tv-naevnet er urealistis­ke at opnå som nyopstarte­t medie:

»Der er tre medier, der er blevet bygget op på denne måde, og erfaringen viser jo bare, at det er umuligt at ramme 60 procent på det første år. Det er ikke lykkedes for Radio24syv, Radio Loud eller Radio4«, siger hun.

Birgitte Bergman udtaler, at hun har stor respekt for, at medier skal løbes i gang.

»Men når kendskabet til medierne er så ringe, som vi ser det med både Radio Loud og Radio4, så er vi nødt til at reagere. Jeg går ind for konstrukti­v dialog med de naevnte medier, men vi er da nødt til at overveje, om vi bruger penge rigtigt.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark