Jyllands-Posten

Når selv blod og bandeord flyder forgaeves

Aldrig har det vaeret mere ligegyldig­t, om Europa blev reddet eller ej.

- FREDERIK ASSCHENFEL­DT VANDRUP

Hvis man ikke har set den første film i denne serie, så vil ethvert forsøg på et handlingsr­eferat lyde som gal mands vaerk – og der er vitterlig ikke meget, der giver mening i denne actionkome­die, hvor man skal vaere overdreven glad for at høre ypperlige Salma Hayek give det engelske sprogs vaerste gloser en tur gennem sit spansk-drejede tungemål eller se blod splattet ud til højre og venstre for at få udbytte af sin biograftur. Vi er excesserne­s land, hvor alt der rimer på blodbad i grand guignol-stilen eller kraftudtry­k, der vil få en nonne til at slå korsets tegn (som det faktisk gøres i filmen for sløvt at understreg­e, hvor fraekke ord der lige er blevet sagt) er godt – og alt andet inferiørt.

Ryan Reynolds, der ellers kan vaere naesten ustyrlig morsom (se ”Deadpool”), er bodyguarde­n, der ufrivillig­t igen skal beskytte verdens bedste lejemorder (Samuel L. Jackson) og hans kone (Salma Hayek) mod en naermest endeløs horde af skurke i kanonfødeu­dgaven – og Reynolds er også filmens bedste figur, der i skyen af spredehagl har enkelte fuldtraeff­ere med sit elastiske ansigt og sin kvikke replikleve­ring.

ACTION Hitman’s Wife’s Bodyguard USA, England 2021 Instruktør: Patrick Hughes 1 time og 40 minutter Premiere: 15. juli

Antonio Banderas er graesk superskurk, som er så sur over EU’s økonomiske sanktioner (ja, SÅ gammel er idéen), at han vil smadre EU, så Graekenlan­d igen kan rejse sig af asken – og af uransageli­ge årsager er det kun vores umage trekløver, der kan klare aerterne.

En voldsparat actionkome­die kan sagtens vaere sjov, blod og profanitet­er kan sagtens have en primitivt velgørende energi, men denne filmserie – instrueret af manden bag den dårlige ”The Expendable­s”-film (og det siger noget i sig selv) – er aldrig for alvor sjov eller spaendende. Alt er tilbagelae­net ligegyldig­t, og det er naesten den vaerste dødssynd.

 ??  ?? Samuel L. Jacksons lejemorder hygger sig som andenvioli­n i selskab med sin fyrige viv. Foto: David Appleby
Samuel L. Jacksons lejemorder hygger sig som andenvioli­n i selskab med sin fyrige viv. Foto: David Appleby

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark