Jyllands-Posten

Derfor kan det naesten ikke gå galt for Jonas Vingegaard

Tour de France går ind i løbets afgørende fase, og det er med en dansk rytter som en af hovedperso­nerne.

- JESPER HAUE HANSEN Jyllands-Postens udsendte medarbejde­r jesper.h.hansen@jp.dk

Der er ved at blive skrevet dansk sportshist­orie i verdens største cykelløb.

Med udsigt til årets sidste bjergetape torsdag samt den afgørende enkeltstar­t på lørdag spidser det til for Jonas Vingegaard.

Den 24-årige JumboVisma-rytter står med et fremragend­e udgangspun­kt for at blive én af løbets tre bedste ryttere som den første dansker siden 1996. Alligevel er der stadig et par grunde til, at det kan gå galt.

Derfor ser det lovende ud:

Staminaen i bjergene det allerede på kongeetape­n i Vuelta a España 2020, da han dikterede tempoet i favoritfel­tet på stigningen Angliru. Dengang var det for at hjaelpe holdkammer­aten Primoz Roglic. Nu er det for at jagte sin egen chance, når danskeren sidder sammen med de bedste klatrere i bjergene.

Indtil videre har han kun sluppet sine konkurrent­er kortvarigt på 9. etape, inden han fik kaempet sig tilbage og kom i mål sammen med favoritgru­ppen. Den dag havde han endda vaeret i asfalten og fået revet den ene skulder til blods. På de andre bjergetape­r har danskeren lignet den staerkeste udfordrer til Tadej Pogacar, isaer på Mont Ventoux.

Evnerne på enkeltstar­ten me kamp mod uret. På den første enkeltstar­t blev Jonas Vingegaard nummer tre. Tadej Pogacar slår han naeppe, men de andre klassement­sfolk vil han formentlig hente tid på, inden der venter en paradekørs­el ind mod Paris på søndag.

Jonas Vingegaard bevarer roen sidstnaevn­te kunne have vaeret fremragend­e hjaelpere for Jonas Vingegaard, der også måtte se Steven Kruijswijk udgå på onsdagens etape. Dermed har han kun Wout van Aert, Sepp Kuss og Mike Teunissen tilbage at støtte sig til.

Indtil nu har Jonas Vingegaard og holdkammer­aterne klaret sig fint, men hvis han bliver ramt af et styrt eller mekaniske problemer på et kritisk tidspunkt i løbet af de naeste to etaper, kan det hurtigt blive ubehagelig­t.

Den manglende Grand Tour-erfaring forberedt sig på rollen som kaptajn i et tre uger langt etapeløb, da han gik ind til løbet som hjaelper for Primoz Roglic. Netop Roglic viste sidste år, at selv den største favorit kan skuffe efter et tre uger langt etapeløb, da sloveneren overrasken­de tabte Tour de France på den afsluttend­e enkeltstar­t. Nu skal Vingegaard sørge for, at der ikke opstår et deja vu for Jumbo-Visma.

Hvem stiger på Team Ineos-toget

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark