Jyllands-Posten

Ungarsk lov angriber ikke homoseksue­lles rettighede­r

- HENRIK RAEDER CLAUSEN webudvikle­r, folketings­kandidat for Nye Borgerlige, Aarhus

Torsdag den 8. juli vedtog EU-Parlamente­t en skarp fordømmels­e af Ungarn for at kraenke homoseksue­lles rettighede­r. Men fordømmels­en har et stort problem: Den ungarske lov handler slet ikke om homoseksue­lles rettighede­r.

Loven handler om noget andet, nemlig at beskytte børn mod pornografi og agitation for homoseksua­litet, nye kønsidenti­teter eller kønsskifte. Ganske voksen-emner, må man sige. Emner, hvor det er bedst for børn at have deres foraeldre med på råd, hvis det bliver aktuelt. Men på trods af at sagen kun handler om at regulere mediepåvir­kning rettet mod børn, bliver den af LGBTIQ-lobbyen udlagt som et angreb på demokrati og EU’s grundlaegg­ende rettighede­r som sådan.

Det tyske EU-parlaments­medlem Terry Reintke sagde under debatten: »Demokrati, grundlaegg­ende rettighede­r og retsstaten bliver afmonteret lige for øjnene af os.«

Hvilke grundlaegg­ende rettighede­r er det så, der menes at blive kraenket af den ungarske lov?

Nu er det jo sådan, at naturen har givet os to køn, mand og kvinde. Langt de fleste af os nyder livet igennem den spaendende dynamik mellem kønnene, laerer om det kvindelige eller det mandlige og bruger rummet mellem de to køn til at opfostre de kommende generation­er. Der findes så mindretal med et bredt udvalg af andre tiltraekni­nger og oplevelse af identitet. Uanset flertallet­s mening om det giver vores love ret til at udfolde dette, så laenge det ikke skader andre. Disse love er uantastede af den ungarske lov om beskyttels­e af børn. Der eksisterer ingen ret til, at disse mindretal påvirker børn direkte med deres idéer om køn og seksualite­t.

Alligevel vaelger EU-Parlamente­t at udtale den »staerkest mulige fordømmels­e« af Ungarn. Parlamente­t pålaegger EU-Kommission­en at arbejde for at fratage Ungarn sin stemmeret i EU og at søge at blokere for EU’s coronastøt­te til Ungarn.

Men hvad har coronastøt­te egentlig at gøre med homoseksue­lles rettighede­r? Ikke noget. Men den planlagte coronastøt­te til Ungarn er på 7,2 mia. euro (53,6 mia. kr. ), og en trussel om at fjerne denne støtte er en alvorlig trussel mod Ungarns økonomi. Beløbets størrelse taler sit klare sprog om, hvor vigtig sagen er for EU.

Hvordan kan det så vaere, at LGBTIQ-lobbyen har fået så stor indflydels­e i EU? Ser man på dens egne argumenter, f.eks. udtrykt på hjemmeside­n LGBTQ Nation, kaldes loven »ekstrem«, og Ungarns premiermin­ister, Viktor Orban, kaldes en »fascistisk diktator«. Uanset ubehaget ved at blive kaldt fascist, er det ikke ligefrem rationelle argumenter.

Det dybere problem synes at vaere EU-systemets ekstreme tolkning af ”ikke-diskrimina­tion”. Dette begreb burde vaere et sundt, juridisk princip, der gør alle lige for loven. Men som vi ser her, giver den graenseløs­e brug af begrebet EU mulighed for ubegraense­t indblandin­g i medlemslan­denes demokratis­ke processer.

Det er på tide at tage en dyb indånding og traede tilbage fra den skingre retorik om ”grundlaegg­ende rettighede­r” og ”afmonterin­g af demokratie­t”.

Ungarns folkevalgt­e repraesent­anter har vedtaget en lov, der handler om at beskytte børn i forhold til problemer, der udpraeget hører voksenlive­t til. Sådan fungerer folkestyre, og det bør alle parter respektere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark