Jyllands-Posten

Albatros Travel er ramt af sit første underskud i nyere tid

-

Det danske rejseselsk­ab Albatros Travel er ramt af markant tilbagegan­g. For første gang i mere end 15 år må selskabet derfor bogføre et underskud og et fald i omsaetning­en på over 750 mio. kr. Det sker som følge af coronakris­en og den manglende rejseaktiv­itet, som siden marts sidste år har ramt rejseselsk­aber verden over.

Albatros Travel havde i 2020 et underskud på 40 mio. kr. efter skat og en omsaetning på knap 25 mio. kr.

Forud for pandemien har Albatros Travel de seneste år haft solide millionove­rskud og en omsaetning på over 600 mio. kr. Derfor står resultatet også i skaerende kontrast til de tidligere resultater, hvor selskabet naesten har fordoblet sin indtjening og slået sig op på evnen til hurtigt at skifte spor, »hvis der er noget, der ikke saelger«.

Pandemien har dog vaeret for stor en mundfuld for det familieeje­de selskab, og ifølge regnskabet lykkedes det ikke Albatros Travel at sadle om og finde nye indtjening­skilder, da krisen satte flytrafikk­en i stå.

»Som følge af covid-19pandemie­n forventer selskabet et resultat før skat på nul i 2021,« står der i regnskabet.

Albatros Travel blev stiftet af Søren Rasmussen i 1986. Siden etablering­er er det familieeje­de selskab vokset til et stort, internatio­nalt rejseburea­u med rejser til hele verden.

Selskabet opsagde i forbindels­e med pandemien 50 pct. af sine medarbejde­re.

 ??  ?? Albatros Travel blev stiftet af Søren Rasmussen i 1986.
Albatros Travel blev stiftet af Søren Rasmussen i 1986.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark