Jyllands-Posten

Kagekoncer­n forbereder massiv vaekst i Kina og USA

Produktion­en på Kelsen Groups fabrik i Ribe skal udvides, så der bliver kapacitet til at øge eksporten til markeder som Kina, Hongkong og USA.

- LARS ATTRUP lars.attrup@finans.dk

Den danske småkagepro­ducent Kelsen Group gør nu klar til at accelerere på koncernens tre største eksportmar­keder: Kina, Hongkong og USA. Målet er, at koncernens samlede omsaetning og indtjening skal øges 30 pct. i løbet af de naeste tre år.

»Vi er allerede i fuld gang med at investere i ombygning og ny produktion­steknologi, som skal gøre det muligt at øge produktion­en på vores fabrik i Ribe,« fortaeller Mads Waagepeter­sen, adm. direktør for Kelsen Group.

Kelsen Group har i dag 350 ansatte og venter at skulle ansaette lidt over 100 nye medarbejde­re, i takt med at der skrues op for produktion­en af småkager.

Den planlagte vaekst vil løfte Kelsen Groups omsaetning til 1,3 mia. kr. efter en laengere årraekke, hvor toplinjen i koncernen har vaeret stort set stabil.

Kelsen Group, som har hovedkonto­r i Nørre Snede, blev i 2019 overtaget af den italienske fødevaregi­gant Ferrero Group, som er en af verdens største producente­r af konfekture og blandt andet råder over varemaerke­r som Nutella, Kinder, Mon Chéri og Ferrero Rocher.

Kinesisk nytår

Koncernen omsaetter for 92 mio. kr. og ejes af Ferrerofam­ilien, som har ladet sit private investerin­gsselskab overtage Kelsen Group.

»Vi får adgang til Ferrerokon­cernens enorme distributi­onsnetvaer­k, hvilket åbner helt nye muligheder for os i blandt andet Kina. Her har vi hidtil fokuseret vores salgsindsa­ts mod enkelte, økonomisk staerke regioner. Samtidig har langt størstedel­en af vores salg vaeret koncentrer­et omkring det kinesiske nytår, hvor vores dåser med danske småkager bruges som vaertindeg­aver,« forklarer Mads Waagepeter­sen.

I en kort periode hen over det kinesiske nytår saelger Kelsen Group mange tusinde tons småkager i Kina, mens salget resten af året er ubetydelig­t.

»Ambitionen er, at salget af vores småkager ligeledes skal øges uden for højsaesone­n,« siger Mads Waagepeter­sen.

Der er allerede nu kommet ekstra fart på produktion­en af småkager hos Kelsen, fordi nogle af de øvrige selskaber i Ferrero-koncernen begynder at flytte produktion til fabrikken i Ribe. Denne tendens ventes at fortsaette de kommende år og tegne sig for omkring 60 pct. af den samlede vaekst i produktion­en hos Kelsen Group.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark