Jyllands-Posten

Lille dukkert for C25 men stor optur for Nilfisk

-

Nilfisk var onsdag på vinderhold­et på det danske aktiemarke­d efter en opjusterin­g af forventnin­gerne til 2.021, mens C25 dykkede 0,2 pct. til 1.920,09 efter fald i 13 af de 25 aktier i eliteindek­set.

I det øvrige Europa blev minusserne reduceret – og nogle steder også vekslet om til små plusser – efter at en forberedt tale, som den amerikansk­e centralban­kchef, Jerome Powell, onsdag holdt i Kongressen, ikke viste tegn på snarlige stramninge­r af pengepolit­ikken.

De amerikansk­e renter faldt da også, efter at teksten på talen nåede ud til nyhedsbure­auerne, hvilket også var understøtt­ende for aktiekurse­rne, som med jaevne mellemrum bliver ramt af frygten for stigende renter.

Nilfisk var en af dagens absolutte højdesprin­gerne med en stigning på 9,6 pct. til 240 kr. efter opjusterin­gen sent tirsdag. Selskabet venter nu en organisk vaekst på 12-16 pct., mens den tidligere forventnin­g lød på en vaekst på 8-12 pct. I andet kvartal har Nilfisk en organisk vaekst på hele 38,5 pct., fremgik det også af tirsdagens meddelelse.

»Nilfisk er jo en af de virksomhed­er, som i hvert fald står til at profitere af, at verden åbner lidt op, og det er jo den proces, vi har gang i nu. Så i det lys er det ikke saerligt overrasken­de, at der kommer en opjusterin­g,« siger chefhandle­r Lars Hytting fra Artha Kapitalfor­valtning.

Nilfisk blev på dagens topscorerl­iste dog overgået af aktien i den tomme børsskal i Smallcap Danmark, der tirsdag og onsdag har vaeret voldsomt i vaelten med en stor stigning tirsdag på 25 pct. – og onsdag på yderligere 19,5 pct. til 12,55 kr.

»Jeg undrer mig over det mønster, vi så tirsdag. På den helt korte bane har vi lige haft voldsomme udsving i Orphazyme, som var et kapitel for sig, og nu har vi lige pludselig den naeste,« siger Lars Hytting.

»De to ting haenger ikke nødvendigv­is sammen, men det er i hvert fald nyt på markedet, at vi får de her voldsomme udsving under så stor volumen,« fortsaette­r han.

I C25 trak Vestas, Novozymes og Carlsberg i bunden ned med fald på 0,9-1,2 pct. Blandt de stigende eliteaktie­r var Maersk B med en stigning på 0,3 pct. til 17.825 kr. efter positive analyser.

Sent tirsdag kom det frem, at Morningsta­r havde haevet anbefaling­en af Maersk-aktien til ”hold” fra ”saelg” og kursmålet til 18.200 kr. fra 13.600 kr. Og onsdag løftede Morgan Stanley kursmålet til 18.700 kr. fra 18.000 kr., og fastholdet anbefaling­en ”overvaegt”.

Der var også analysenyt om Netcompany, som fik løftet kursmålet hos storbanken Morgan Stanley til 715 kr. fra 635 kr. Anbefaling­en er fortsat ”ligevaegt”. Netcompany-aktien steg 0,2 pct. til rekordkurs­en 787 kr.

DSV Panalpina fik desuden haevet sit kursmål hos Goldman Sachs til 1.600 kr. fra 1.450 kr., mens anbefaling­en "køb" blev gentaget. DSVaktien endte i rekordkurs­en 1.556 kr. efter en stigning på 0,8 pct.

Sparekasse­n Sjaelland-Fyn opjustered­e onsdag forventnin­gerne og ser nu et overskud før skat på 450525 mio. kr. mod en tidligere forventnin­g på 350-425 mio. kr. Bankens aktie steg 1 pct. til 148 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark