Jyllands-Posten

»De seneste år har jeg øvet mig i at give mig selv mere tid og kaerlighed«

Helene Egebøl vil vaere både en god mor og gøre karriere. Hun er den første kvindelige operating partner i kapitalfon­den Triton.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Efter knap fem års erfaring som adm. direktør kom Helene Egebøl igennem nåleøjet til private equitybran­chen og blev udnaevnt til den første kvindelige operating partner i Triton. Det er en kapitalfon­d, der ejer 48 virksomhed­er i primaert Nordeuropa.

»Jeg havde 15 jobintervi­ew undervejs og har aldrig før vaeret igennem en så lang ansaettels­esproces,« konstatere­r Helene Egebøl.

Med sin position som operating partner er hun højt oppe i hierarkiet i ikke blot Triton, men også i kapitalfon­dsbranchen som sådan.

Helene Egebøl laegger vaegt på, at Triton ikke alene så på hendes år som adm. direktør, men også lagde vaegt på, at hun havde erfaring som management­konsulent i A.T. Kearney.

»Som operating partner indtager jeg en meget strategisk position. Dels skal jeg rådgive den adm. direktør i det selskab, vi involverer os i, dels skal jeg vaere med til at sikre, at virksomhed­en udvikler sig i den retning, som vi ønsker.«

Helene Egebøl kender udmaerket mediehisto­rierne om, at kapitalfon­dsbranchen består af hårdkogte typer, der går benhårdt efter at omdanne et selskab til en hurtig og stor gevinst:

»Men branchen består altså af dygtige, sympatiske mennesker, der investerer i en virksomhed for at gøre den til et bedre sted at vaere for de ansatte. For kun på den måde kan man skabe vaerdi,« siger hun.

Flere års perspektiv

Hun blev operating partner i Triton i september 2020 og er p.t. involveret i to selskaber med den norske belysnings­virksomhed Glamox som den ene.

»Når vi går ind i en virksomhed, er det typisk med et fem til syv år langt perspektiv, og som operating partner for Glamox er det bl.a. mig, der har hånden på kogepladen,« siger Helene Egebøl, der får en fast løn og derudover afkast fra investerin­ger.

»Det er rigtigt, at vi som partnersel­skab kan tjene store penge, når et selskab bliver solgt. Men det hører med til billedet, at vi er i et marked med stor konkurrenc­e og med stor risiko.«

Hun erkender gerne, at hun henover årene har »vaeret rimelig hård« ved sig selv.

»De seneste år har jeg øvet mig i at give mig selv mere tid og kaerlighed. Det har gjort mig skarpere på en mere afslappet måde, samtidig med at jeg er blevet en bedre hustru, mor og ven.«

Helene Egebøl har i løbet af sin karriere som blandt andet management­konsulent i A.T. Kearney, leder i IBM, salgsdirek­tør i ISS og adm. direktør først i Fujitsu og herefter i Schneider Electric ofte oplevet som kvinde at vaere »minoritete­n i lokalet«.

»Det er ikke noget, jeg har vaeret bekymret over til daglig, og mange gange har det kunnet vaere en fordel at vaere den eneste kvinde, fordi de andre har lagt maerke til mig og har husket, hvad jeg sagde,« understreg­er hun.

Helene Egebøl er svenskfødt og voksede op dels i Skåne, dels i Paris og i tyske Duisburg og Düsseldorf. Familien flyttede rundt på grund af faderens direktørjo­b, og ofte tog han forretning­sforbindel­ser med hjem til aftensmad:

»På den måde laerte jeg, at chefer kan vaere helt almindelig­e og ofte er rigtigt søde mennesker,« siger hun.

Får hjaelp udefra

Hun bor i Hellerup nord for København sammen med sin aegtefaell­e, Thomas Egebøl, og deres tre børn.

»Det er afgørende, at det arbejde, som jeg har, kan give mig en vis grad af fleksibili­tet, for eksempel at jeg kan løse visse opgaver ud på aftenen. For kun på den måde får jeg også tid til et liv med min mand og med vores børn,« siger Helene Egebøl.

Hun laegger vaegt på at have tid og tålmodighe­d til at saette sig ind i, hvad børnene laver, og hvordan de har det:

»Jeg har altid ment, at man kan vaere både en god mor og gøre karriere. Men jeg ved også, at ambitionen kun kan lykkes, hvis man har nogen til at hjaelpe med praktiske ting som for eksempel rengøring.«

 ??  ?? Helene Egebøl, som er svenskfødt, bor i Hellerup med mand og børn. Hun er operating partner i Triton.
Foto: Brian Karmark
Helene Egebøl, som er svenskfødt, bor i Hellerup med mand og børn. Hun er operating partner i Triton. Foto: Brian Karmark

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark