Jyllands-Posten

212.000 danskere har fået nyt job

Danskerne har fået nyt arbejde som aldrig før i de første tre måneder af 2021. Det viser ifølge pensionska­ssen PFA, at den danske økonomi er godt på vej ud af krisen.

- NIKLAS KRIGSLUND niklas.krigslund@finans.dk

Taet på 212.000 personer over hele landet har haft første arbejdsdag i årets tre første måneder, viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmar­ked og Rekrutteri­ng.

Det er det højeste antal nogensinde og en stigning på ca. 10 pct. i forhold til den samme periode af 2020.

Fremgangen viser ifølge pensionska­ssen PFA, at der er gang i arbejdsmar­kedet, og at den danske økonomi er godt på vej ud af coronakris­ens nedlukning­er.

JOBOMSAETN­ING I HELE LANDET – PR. 1. KVARTAL

»Vi kan fortsat forvente høj jobomsaetn­ing i den kommende tid. Der er mange job som skal besaettes, når samfundet åbner mere,« siger forbrugerø­konom Carsten Holdum og understreg­er, at det er under forudsaetn­ing af, at der ikke kommer en ny smittebølg­e.

Den såkaldte jobomsaetn­ing daekker både over personer, som har skiftet arbejde, nyuddanned­e, der kommer i job, og tidligere arbejdsløs­e.

Arbejdsgla­ede

211.946

Tallene siger ikke noget om motivation­en hos den gruppe af danskere, som har valgt at skifte den gamle arbejdspla­ds ud.

Men den rekordhøje jobomsaetn­ing herhjemme kommer i en tid, hvor flere danske virksomhed­er og interesseo­rganisatio­ner har meldt om faldende arbejdsgla­ede.

En undersøgel­se lavet af Center for Ledelse viste i marts, at trivslen blandt de adspurgte privatansa­tte var faldet markant under nedlukning­erne.

I USA er man desuden begyndt at tale om en ny tendens på arbejdsmar­kedet: The Great Resignatio­n. Det er et ordspil på The Great Recession og kan oversaette­s til Den Store Opsigelse.

Ifølge CNBC overvejer hele 95 pct. i en undersøgel­se blandt amerikansk­e lønmodtage­re af opgive deres job, bl.a. fordi de har taget deres arbejdsliv op til overvejels­e under pandemien.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark