Jyllands-Posten

Nordea har forlaenget samarbejde­t med Velliv

Kort før Finanstils­ynet kritisered­e Vellivs håndtering af kundernes opsparede reserver, forlaenged­e Nordea samarbejde­t med pensionsse­lskabet.

- KRISTOFFER BRAHM CLAUS IVERSEN kristoffer.brahm@finans.dk claus.iversen@finans.dk

Kunder i storbanken Nordea vil også fremover få tilbudt pensionsor­dninger fra Velliv.

Parterne har forlaenget deres samarbejds­aftale med et ukendt antal år.

»Vi har forlaenget, fordi vi er glade for at saelge pensionspr­odukter, og vi er glade for Velliv. Pension er et vigtigt område for en bank, og det er vigtigt for vores kunder,« siger Mads Skovlund, bankdirekt­ør i Nordea.

Hverken Nordea eller Velliv vil oplyse, hvor langt ind i fremtiden den nye samarbejds­aftale raekker.

Aftalen blev forlaenget den 11. juni i år – og dermed før den seneste sag, hvor Finanstils­ynet har givet Velliv tre påbud, fordi pensionsse­lskabet har brugt en kundegrupp­es opsparede reserver til at give rabatter til andre kunder.

Men det gør ikke Nordea urolig, og banken har ingen problemer med at sende sine kunder videre til Velliv.

»Det er klart, at vi også har set, at der er givet tre påbud. Det har vi naturligvi­s forhørt os om i Velliv, og vi har modtaget et svar, som vi finder tilfredsst­illende. Vi har fuld tillid til den måde, Velliv har valgt at drive sin forretning på,« siger Mads Skovlund.

Er Nordea sikker på, at bankens kunder har fået den rigtige behandling af Velliv også bagud i tid?

»Vi har stillet spørgsmål til Velliv og fået et godt og fyldestgør­ende svar,« siger Mads Skovlund.

Så I er sikre på, at ingen er jeres kunder er blevet ramt af omfordelin­g?

»Det er i hvert fald det, vi har spurgt om og fået svar på. Og svaret fra Velliv er, at alt er gået efter bogen. Det er det, jeg forholder mig til,« siger Mads Skovlund.

Så Nordea er tilfreds og vil ikke kraeve en naermere undersøgel­se?

»Vi er blevet bekraeftet i, at påbuddene er blevet efterfulgt af Velliv. Og så tager vi bestik af situatione­n. Skulle noget ikke lande, som vi har fået at vide, at det lander, står vi i en ny situation. Men vi har tillid til Velliv,« siger Mads Skovlund.

For Velliv er det også en god nyhed, at samarbejde­t er forlaenget.

»Vi er rigtig glade for samarbejde­t med Nordea, hvor vi de seneste år har set en flot vaekst og deler ambitionen om fortsat vaekst på både individuel pension og firmapensi­on. Derfor er det både glaedeligt og naturligt, at samarbejde­t fortsaette­r på pensionsom­rådet,« siger Morten Møller, kommerciel direktør i Velliv.

Velliv var oprindelig­t ejet af Nordea og hed Nordea Liv & Pension. Fra november 2016 til december 2019 har Velliv Foreningen gradvist købt pensionsse­lskabet, som har skiftet navn til Velliv. Derfor er det i dag et 100 pct. kundeejet selskab.

Der har vaeret spekulatio­ner fremme om, at Nordea ikke var tilfreds og ønskede at købe eller etablere et nyt pensionsse­lskab for at have den ydelse internt i banken.

Skal Nordea i fremtiden have sit eget pensionsse­lskab? »Det har jeg ikke nogen kommentar til. Jeg kan kun sige, at vi er glade for den aftale, vi har landet med Velliv,« siger Mads Skovlund.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark