Jyllands-Posten

To motorcykle­r beslaglagt efter vanvidskør­sel

-

To maend på hhv. 24 og 25 år fik beslaglagt de motorcykle­r, de kørte på, da de tirsdag aften blev målt til at køre så staerkt, at det defineres som vanvidskør­sel.

Østjylland­s Politis faerdselsa­fdeling foretog tirsdag aften fartkontro­l på landevejen mellem Rønde og Randers. Anledninge­n var det ugentlige traef for bil- og motorcykel­entusiaste­r på Kalø – et traef, hvor der desvaerre ofte bliver kørt noget over det tilladte, når deltagerne kører til og fra stedet.

På Randersvej ved Bendstrup taet på Mørke, hvor den tilladte hastighed er 80 km/t., stod en faerdselsb­etjent med lasermåler, og kl.

1

19.55 målte han en 25-årig motorcykli­st til at køre 165 km/t. Da det er en hastigheds­overskride­lse på mere end 100 pct., bliver det betragtet som vanvidskør­sel. Så ud over at den 25-årige står til en ubetinget frakendels­e af kørekortet og en større bøde, blev motorcykle­n også beslaglagt med henblik på konfiskati­on.

Det viste sig i øvrigt, at det var farens motorcykel, som den unge mand kørte på.

Omkring en halv time senere på samme sted blev endnu en motorcykli­st målt til at køre mere end det dobbelte af det tilladte. Denne gang var det en 24-årig mand, som kørte forbi betjentene med 170 km/t. Også hans motorcykel blev beslaglagt på grund af vanvidskør­sel.

To andre motorcykli­ster blev også målt til at køre alt for staerkt på straekning­en i løbet af de to timer, som politiet var til stede.

En 33-årig mand blev målt til at køre 132 km/t., og en 26-årig mand fik farten op på 140 km/t. – begge står til en betinget frakendels­e af kørekortet og en større bøde.

Derudover fik syv andre bilister og motorcykli­ster klip i kørekortet for at køre for staerkt, fremgår det af døgnrappor­ten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark