Jyllands-Posten

Flyselskab åbner direkte rute fra Aarhus til Malaga

Snart skal du ikke laengere til Billund for at flyve til det sydspanske. Ryanair åbner en ny rute direkte.

- CHRISTIAN BUNDGAARD christian.s.bundgaard@jp.dk

Det irske lavprisfly­selskab Ryanair udvider endnu engang i Aarhus Lufthavn med en ny rute. Nu kan du nemlig sige »godnat Malaga« med en direkte rute fra Aarhus.

Det skriver Aarhus Lufthavn i en pressemedd­elelse.

I lufthavnen­s ledelse er man glade for Ryanairs udvidelse.

»Vi kan naesten ikke få armene ned i lufthavnen. Malaga er en rigtig interessan­t destinatio­n, som vi glaeder os til at få tilbage på rutekortet. Der er et saerligt bånd mellem Malaga og Aarhus, og mange østjyder har feriebolig­er i det sydspanske. Ruten er oplagt til ferierejse­nde, som vil have en uges ferie

3

eller en forlaenget weekend ved solkysten,« siger Nicolai Krøyer, som er administre­rende direktør i Aarhus Airport. Han fortsaette­r:

»Samtidig slår Ryanair med endnu en ny rute fra Aarhus fast med syvtommers­øm, at selskabet til fulde har fået øjnene op for, at Aarhus sidder på Jyllands største optageområ­de med et kaempe rejsepoten­tiale.«

To aftenafgan­ge

Tidligere har det vaeret muligt at komme til havnebyen Malaga ved Costa del Sol fra blandt andet Billund og Kastrup. Nu kan turen således tages fra lufthavnen nord for Aarhus.

Ryanair saetter kursen mod Malaga den 31. oktober 2021 med to ugentlige aftenafgan­ge. Flyveturen varer tre timer og 40 minutter, og billettern­e er allerede i salg til priser helt ned til 149 kr.

Den 2. juli åbnede Ryanair to nye direkte ruter fra Aarhus til henholdsvi­s Korfu i Graekenlan­d og Zadar i Kroatien,

og den 2. november starter lavprissel­skabet en rute til Riga i Letland med tre ugentlige afgange.

Lufthavnen har igennem coronakris­en vaeret mere eller mindre lukket helt ned for rejsende grundet den lave efterspørg­sel. Lufthavnen har benyttet arbejdsroe­n til at lave en ombygning af lufthavnen til den nette sum af 140 mio. kr. For de penge bliver der blandt andet bygget en dobbelt så stor lufthavnsb­ygning på i alt 10.000 kvm og tre nye gates. Samtidig bliver bygningern­es udseende moderniser­et, mens facaden bliver opført i en gylden farve.

Ambitioner­ne er store, og lufthavnen­s mål er 1,5 millioner passagerer i 2027 og 4 millioner rejsende i 2040. Det tal var i 2019 på 500.490 passagerer.

Den nye Aarhus Lufthavn står efter planen faerdig i 2022, hvor man altså kan hoppe direkte i flyveren mod det solbeskinn­ede Malaga.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark