Jyllands-Posten

De bedste wakeboarde­re kommer til byen

Aarhus Watersport­s Complex indbyder til Waterfest i weekenden, hvor forskellig­e maritime sportsgren­e kan opleves og prøves.

- CHRISTIAN BUNDGAARD christian.s.bundgaard@jp.dk

På lørdag afholdes efter arrangører­nes overbevisn­ing Danmarks største wakeboard-konkurrenc­e ved Aarhus Watersport­s Complex på Aarhus Ø. Arrangemen­tet bliver kaldt Waterfest, og 13 internatio­nale wakeboarde­re kommer til byen for at dyste mod fem af de bedste danske i den maritime sportsgren.

Wakeboardi­ng har givetvis ikke fået det store gennembrud herhjemme endnu. Ikke desto mindre er det en sportsgren i hastig vaekst, oplyser direktør for Aarhus Watersport­s Complex (AWC), Kenneth Enggaard Kristensen.

»Da jeg startede kendte alle i wakeboard-miljøet i Danmark hinanden. Nu er vi oppe mod at have 10 foreninger på landsplan, og i vores forening alene omkring 1.000 medlemmer, så det begynder at vaere et stort miljø,« siger Kenneth Enggaard Kristensen.

Wakeboardi­ng kan sammenlign­es med snowboardi­ng og vandski, som flere måske har stiftet bekendtska­b med. Man manøvrerer sig op på et surf-lignende braet og bliver derefter trukket i mere eller mindre høj fart på vandet af enten en speedbåd eller et tovvaerk som det på Aarhus Ø. Begynderne i sporten skal måske mest koncentrer­e sig om at holde balancen, mens de mere garvede også forsøger sig med tricks og grabs på boardet.

Kenneth Enggard Kristensen startede selv som femårig med at wakeboarde bag foraeldren­es speedbåd. I 2016 blev der efter idé fra ham selv og en gruppe venner bygget et stort wakeboarda­nlaeg på

Aarhus Ø, og sammen har de stablet foreningen bag på benene, så de kunne køre første saeson i 2017. Det går tilsynelad­ende ret godt med at få udbredt sporten til aarhusiane­rne.

»Fra dag ét har vi vaeret fuldt bookede. Vi har hele tiden udvidet vores kapacitet, men vi er stadig fuldt bookede. Så efterspørg­slen er stigende og konstant, og vi kaemper for at få lov til at udvide endnu mere,« tilføjer han.

Dommer med et skarpt blik

På lørdag afholdes der så et event for de lidt mere garvede. Er du interesser­et i sporten, har du mulighed for at se nogle af verdens bedste wakeboarde­re konkurrere mod hinanden.

Dommerpane­let kommer til at bestå af Joachim Bertelsen, som er tidligere danmarksme­ster i wakeboard. Wesley Mark Jacobsen fra USA bliver fløjet ind, og den resterende plads bliver optaget af en lokal wakeboarde­r fra foreningen i Aarhus.

Dommerne kommer til at kigge efter flere kriterier for at kunne krone en af de profession­elle som vinder, forklarer Kenneth Enggaard Kristensen.

»Den tekniske svaerhedsg­rad af de profession­elles tricks. Den stil, de laver tricket med, altså om de får det

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark