Jyllands-Posten

På lørdag – og du kan også selv prøve

-

til at se let ud, om de har en hånd på boardet i luften, og om de lander flot. Til sidst, kompositio­nen. Der findes forskellig­e trickarter og måder, man kan lave dem på. Har man variation, så ser dommerne også det,« uddyber han.

Der er fire grupper i alt. De to bedste fra hver gruppe går videre og skal dyste mod vinderne af de andre. Til allersidst findes de fire bedste positioner.

Begynderin­struktion

Har du selv lyst til at prøve kraefter med wakeboardi­ng, har du mulighed for det på Aarhus Ø. På Aarhus Watersport­s Complex’ hjemmeside kan der bookes en totimers hold-begynderin­struktion i sporten, hvor man kan få sin første oplevelse på vandet. Alt udstyr er inkluderet.

»Mange ringer til mig og spørger, om man kan gøre det, selv om man aldrig har prøvet det før. Man skal jo starte et sted. Folk tror, det er svaert, men vi siger, at ni ud af 10 kommer på boardet første gang,« fortaeller AWC-direktøren

Dødsing

Udover wakeboard-konkurrenc­en er der også en dødsspring-konkurrenc­e. Fra kl. 13.30 kan du, hvis du tilmelder dig først, selv vaere med i en konkurrenc­e om at springe fra et stillads i 12 meters højde. Sporten stammer egentlig fra Norge og bliver kaldt ”dødsing”. Den går ud på at springe ud fra et udspringst­årn og straekke kroppen ud i fuld laenge eller forskellig­e formatione­r for til allersidst at krølle sig sammen. Jo taettere du er på at lave en maveplaske­r, jo flere point giver dommerne.

Og ja, så er der i programmet også afsat halvanden time til oprydning på hele Aarhus Ø. Waterfest og AWC er nemlig opbygget omkring en baeredygti­g vision:

»Når vi leger med havet, så skal vi også tage vare om havet,« som Kenneth Enggaard Kristensen formulerer det.

Der er fri adgang for tilskuere på Aarhus Ø lørdag. Alle skal forinden have erhvervet sig et coronapas, og Kenneth Enggard Kristensen ønsker sig også, at alle tilskuere deltager i affaldsind­samlingen.

Efterspørg­slen er stigende og konstant, og vi kaemper for at få lov til at udvide endnu mere. KENNETH ENGGARD KRISTENSEN, DIREKTØR FOR AWC, OM KABELPARKE­N PÅ AARHUS Ø

i dag notere 20 års ansaettels­e i orkestret, der nu hedder Aarhus Jazz Orchestra, hvor han i øvrigt er tillidsrep­raesentant for musikerne.

»Det er jo rent guld at vaere ansat i det orkester, for i Danmark er der vel kun samlet set 30 faste heltidssti­llinger som rytmisk musiker. Det er i vores orkester og DR Big Band, mens der er op mod 800 stillinger som klassisk musiker,« fortaeller han om bigband-jobbet, som er en 40 pct. ansaettels­e.

Ikke hurtig nok til fodbold

Det giver smør på det halve af brødet for Mads Baerentzen, mens den anden halvdel af brødet får smør fra undervisni­ng, koncerter og udgivelser.

Sådan er livet som profession­el musiker en afvekslend­e tilvaerels­e, men det var egentlig slet ikke meningen, at Mads Baerentzen skulle vaere musiker.

 ??  ?? Kabelparke­n på Aarhus Ø stod klar i 2016, og i 2017 åbnede Aarhus Water Complex. Siden dag et har foreningen haft en del at se til. Foto: Søren Vendelbo
Kabelparke­n på Aarhus Ø stod klar i 2016, og i 2017 åbnede Aarhus Water Complex. Siden dag et har foreningen haft en del at se til. Foto: Søren Vendelbo

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark