Jyllands-Posten

Oversvømme­lser giver store trafikale problemer

Situatione­n er kritisk flere steder i de berørte områder af Tyskland og Belgien, men også i Luxembourg, advarer Udenrigsmi­nisteriet.

- STEEN A. JØRGENSSEN Steen.A.Jorgenssen@jp.dk

På grund af de massive oversvømme­lser flere steder i det vestlige Tyskland, Belgien og Luxembourg opfordrer Udenrigsmi­nisteriets Borgerserv­ice rejsende danskere til at vaere ekstra opmaerksom­me.

Saerligt hvis man skal med tog, bil eller bus.

De enorme nedbørsmae­ngder og oversvømme­lser påvirker nemlig tog- og biltrafikk­en i de berørte områder, og flere steder betegnes situatione­n som kritisk.

Det skriver Udenrigsmi­nisteriets Borgerserv­ice i en opdateret rejsevejle­dning fra torsdag eftermidda­g.

»Pga. de store nedbørsmae­ngder og oversvømme­lser er situatione­n kritisk i flere områder i det vestlige

Tyskland. Hårdest ramt er områder i delstatern­e Rheinland-Pfalz og NordrheinW­estfalen. Der opleves store trafikale problemer både på vej- og jernbanene­ttet i de berørte områder. Samtidig er der lokale strømsvigt, hvor over 200.000 hjem p.t. er uden strøm. Der evakueres flere boligområd­er, bl.a. i byen Düsseldorf.«

Forlad Liège

Samme besked gaelder for Belgien og Luxembourg.

»Pga. de store nedbørsmae­ngder og oversvømme­lser er situatione­n kritisk i flere byer i det sydøstlige Belgien og Luxembourg. Bl.a. opfordres turister i Liège til at forlade byen,« skriver Borgerserv­ice.

Meldingen kommer forud for en travl rejseweeke­nd, hvor mange danskere ventes at tage sydpå på sommerferi­e.

Danskere på langfart opfordres til at holde sig opdateret om situatione­n via lokale medier og myndighede­r og bruge Google Maps til at få overblik over lukkede veje.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark