Jyllands-Posten

Tidligt engagement førte hende i Folketinge­t

Victoria Velasquez var allerede opstillet til kommunalva­lg som 18-årig. Det blev dog i landspolit­ik, at hun slog igennem.

-

Hun blev medlem af Folketinge­t for to år siden, men politik havde på det tidspunkt allerede fyldt meget i hendes liv i mange år. Victoria Velasquez er rundet af den yderste venstreflø­j og har vaeret opstillet til flere valg siden teenageåre­ne.

Hun fattede tidligt interesse for forenings- og ungdomspol­itisk arbejde. I grundskole­n var hun elevreprae­sentant i skolebesty­relsen, og senere blev hun elevrådsfo­rmand på Avedøre Gymnasium, hvor hun også sad i skolebesty­relsen.

Victoria Velasquez stillede i 2014 op ved valget til Europa-Parlamente­t for Folkebevae­gelsen mod EU og året efter til folketings­valget for Enhedslist­en. Begge gange uden at komme ind. Sideløbend­e uddannede hun sig til cand.soc. i arbejdsliv­sstudier og socialvide­nskab ved Institut for Mennesker og Teknologi på RUC. Hun fik job hos HK, hvor hun arbejdede som organiseri­ngs- og udviklings­konsulent.

Ved folketings­valget på grundlovsd­ag for to år siden lykkedes det hende at komme ind. Hun havde på det tidspunkt overtaget Pernille Skippers spidskandi­datur for Enhedslist­en i Fyns Storkreds.

I sine to år i Folketinge­t har Victoria Velasquez blandt andet markeret sig på erhvervs- og beskaeftig­elsesområd­et, hvor hun er ordfører for Enhedslist­en. Hun har herunder medvirket til at lande mange hjaelpepak­ker til erhvervsli­vet, som Folketinge­t har forhandlet på plads under coronakris­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark