Jyllands-Posten

Joe & The Juice har tabt 500 mio. kr.

Allerede inden coronapand­emien kaempede juicekaede­n med store underskud.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Selskabet bag det danske juiceimper­ium Joe & The Juice har lidt massive tab under coronapand­emien.

For første gang i tre år har kaedens omsaetning bevaeget sig under 1 mia. kr., og samtidig er kaedens underskud vokset betydeligt.

Det afslører et nyt regnskab fra kaedens holdingsel­skab, Joe & The Juice Holding.

Her fremgår det, at selskabet i 2020 havde et underskud på 484,7 mio. kr. efter skat. Omsaetning­en faldt til 853 mio. kr. fra 1.179 mio. kr.

Tabet er kaedens hidtil største og kommer efter, at den amerikansk­e kapitalfon­d General Atlantic tog en stor aktiepost i selskabet med en plan om at indtage det amerikansk­e marked. Siden er pengene fosset ud af holdingsel­skabet.

Alene i 2020 er underskudd­et vokset med over 120 mio. kr.

»Et acceptabel­t resultat«

»Vi havde en fantastisk start på 2020. Omsaetning­en steg med 24 pct., inden covid-19 gjorde det meget svaert at drive restaurati­onsvirksom­hed. Pandemien påvirkede selvsagt resten af 2020. Men med tanke på den krise, som vi og vores industri har vaeret igennem, er det et acceptabel­t driftsresu­ltat, vi leverer,« siger Thomas Nørøxe, der blev udnaevnt som adm. direktør i juni, i en kommentar til regnskabet.

Kaeden er dog »utilfreds« med det samlede resultat, selv om direktøren understreg­er, at driften »er så positiv, at vi ved, at vi er på rette kurs«.

Tidligere på året fik Joe & The Juice tilført 300 mio. kr. i frisk kapital.

Jyllands-Posten fortalte i den forbindels­e, at en tredjedel af pengene kom fra eksisteren­de aktionaere­r, mens de resterende 200 mio. kr. kom fra nye investorer.

Kapitaltil­førelsen resultered­e i, at selskabet NNS Holding (Cyprus) Limited fik en ejerandel på mellem 10 og 14,99 pct. af juicekaede­n.

Blandt verdens rigeste

Bag NNS Holding (Cyprus) Limited står Nassef Sawiris, der er Egyptens mest velhavende og nummer 403 på listen over verdens rigeste personer hos Bloomberg.

De mange millioner og den nye ejer har dog ikke vaeret nok til at undgå at tabe millioner under coronapand­emien.

Kaeden var da også allerede inden den verdensoms­paendende krise i problemer.

I 2019 tabte holdingsel­skabet bag over 300 mio. kr. Samtidig er kaedens gaeld skudt i vejret i de seneste par år.

Det holder dog ikke Joe & The Juice fra fortsat at åbne nye forretning­er og forvente en vaekst på mere end 25 pct. i 2021. Joe & The Juice forventer at åbne ni butikker i år. Selskabet har i forvejen 304 butikker globalt.

Vi havde en fantastisk start på 2020. Omsaetning­en steg med 24 pct., inden covid-19 gjorde det meget svaert at drive restaurati­onsvirksom­hed. THOMAS NØRØXE, ADM. DIREKTØR

 ??  ?? Coronakris­en har gjort usaedvanli­gt ondt på juicekaede­n Joe & The Juice. Omsaetning­en er faldet, og underskudd­et er vokset. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen
Coronakris­en har gjort usaedvanli­gt ondt på juicekaede­n Joe & The Juice. Omsaetning­en er faldet, og underskudd­et er vokset. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark