Jyllands-Posten

Udbyttesag kostede ham jobbet hos ATP – nu stiger han i graderne hos kapitalfor­valter

Christian Hyldahl har tidligere delt posten som chef for Blackrock i Europa. Nu har han fået jobbet for sig selv.

- ALEXANDER BITSCH alexander.bitsch@finans.dk

Christian Hyldahl fortsaette­r med at stige i graderne hos den amerikansk­e kapitalfor­valter Blackrock. Den forhenvaer­ende ATP-chef har tidligere delt posten som chef for Blackrock i Europa, men fremover vil Christian Hyldahl have titlen head of continenta­l Europe for sig selv. Det fremgår af en mail til Blackrocks kunder, hvor den store kapitalfor­valter oplyser om flere ledelsesae­ndringer i EMEA-afdelingen, som daekker over Europa, Afrika og Mellemøste­n.

Hyldahl kom til Blackrock i 2019, hvor han begyndte som chef for den amerikansk­e kapitalfor­valters nordiske aktivitete­r. Siden blev han forfremmet til stillingen som chef for Europa. Et ansvarsomr­åde, som han delte med Stéphane Lapiquonne.

Inden Blackrock var Christian Hyldahl øverste chef for den danske pensionsgi­gant ATP.

Her valgte han dog at opsige sin stilling i 2018, efter at Børsen skrev flere artikler om en raekke udskaeldte handler med schweizisk­e aktier i Nordea. Disse handler fandt sted i perioden 2006 til 2008, og de blev gennemført i en afdeling i Nordea, som Christian Hyldahl var chef for.

»Jeg har truffet beslutning­en om at opsige mit job, fordi dele af omverdenen, som ATP er afhaengig af, ikke har tillid til mig som direktør for ATP, og jeg må drage den konklusion, at der ikke er udsigt til, at dette vil aendre sig. Samtidig er der større og større risiko for, at ATP’s omdømme vil begynde at lide skade, og det er noget, som jeg for alt i verden vil undgå,« udtalte Christian Hyldahl i forbindels­e med sin opsigelse.

En grøn dagsorden

Blackrock er – med i omegnen af 9 billioner dollars under forvaltnin­g – verdens største kapitalfor­valter. Og ja, det er billioner med b.

Men hvis man skal omregne det til milliarder og omregne det til kroner, så ender tallet over 55.000 mia. kr.

Med så stor en formue under forvaltnin­g kan man saette dagsordene­n.

Og Blackrock er på det seneste slået mere og mere over på en grønnere dagsorden. Dagsordene­n, som Christian Hyldahl for nyligt løftede sløret for, fik klimaforka­empere til at juble.

I et interview med Jyllands-Posten forklarede Christian Hyldahl for nyligt, at Blackrock vil maerke fonde efter, hvor meget deres portefølje relativt kan påvirke temperatur­en i verden.

»Man er nødt til at få nogle forståelig­e målepunkte­r til at tale om klimatrans­ition. Vi tror meget på, at man skal kunne oversaette en portefølje­s klimaaftry­k til et temperatur­scenarie. Vi har allerede nogle portefølje­r, som er tilpasset Paris-aftalen og en temperatur­stigning på 1,5 grader. Men man skal kunne se på enhver portefølje, hvordan den er positioner­et i forhold til en temperatur­stigning på 2, 3 eller 4 grader,« forklarede Christian Hyldahl.

 ??  ?? Christian Hyldahl er nu ene om at vaere chef for Blackrock i Europa. Foto: Nicolai Lorenzen
Christian Hyldahl er nu ene om at vaere chef for Blackrock i Europa. Foto: Nicolai Lorenzen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark