Jyllands-Posten

Fremgangen fortsaette­r hos Postnord – flere vil have leveret direkte til døren

Både selskabets omsaetning og driftsresu­ltat er gået frem i 1. halvår af 2021. Det viser et nyt regnskab.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Postnord er kommet saerdeles godt ud af årets første seks måneder og nyder fortsat godt af, at flere vaelger at få leveret deres pakker direkte ved døren.

Samlet leverede den skandinavi­ske postvirkso­mhed et driftsresu­ltat (ebit) på 1.396 mio. svenske kr. i 1. halvår af 2021.

Derved er resultatet en staerk forbedring i forhold til samme periode i 2020. Her lød resultatet af den primaere drift på 831 mio. svenske kr.

Også den danske del af Postnord, der i årevis har vaeret koncernens helt store problembar­n, fortsaette­r sin vaekst. Her lød resultatet for 1. halvår på 231 mio. svenske kr. mod 56 mio. svenske kr. i 2020.

»Pandemien har fremskynde­t tendensen med aendret købsadfaer­d. Det har givet stor efterspørg­sel efter levering til døren og øget interesse for at vise omsorg ved at sende pakker mellem privatpers­oner,« siger koncernche­f for Postnord Annemarie Gardshol i en kommentar til regnskabet.

Satser på pakkebokse

Ifølge regnskabet har koncernen oplevet en stigning i levering af pakker i årets første seks måneder på 21 pct.

Endnu en gang har det vaeret med til at sikre koncernens fremgang.

Derudover har coronapand­emiens øgede onlinehand­el og generelt større pakkemaeng­der også vaeret med til at skubbe resultatet i en positiv retning.

Postnord har gennem en laengere periode vaeret hårdt presset af faldende brevmaengd­er og røde tal på bundlinjen. Selskabet har de seneste år fokuseret på at vende udviklinge­n ved at satse på en mere effektiv og fleksibel levering.

Det resultered­e i maj i, at koncernen købte den resterende andel i det danske landsdaekk­ende pakkeboksn­etvaerk Nordic Infrastruc­ture – Naerboks.

»Det er vores mål at have over 12.500 pakkebokse i eget regi i Norden ved udgangen af 2022,« siger Annemarie Gardshol i en kommentar.

Postnord blev stiftet i 2009 som en fusion af det danske Post Danmark og det svenske firma Posten AB.

Siden har den danske regering ejet 40 pct. af postvirkso­mheden, mens den svenske regering har ejet de resterende 60 pct. af virksomhed­en.

Koncernen omfatter udover den danske afdeling også postforret­ninger i Sverige, Norge og Finland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark