Jyllands-Posten

Har din virksomhed en humaniseri­ngsstrateg­i?

Følefisk og tankefugle, fartblinde tinsoldate­r, accelerati­onssamfund, key human indicators og digitale trolde. Imran Rashid kommer vidt omkring i bogen ”Maerkbarhe­d”.

-

Bogen tager dermed armgreb med samfundets trang til at måle og veje på både vores private liv som erhvervsli­v. Likes på sociale medier, performanc­emålinger i virksomhed­er, sundhedsur­e, trivselsmå­linger osv. Vi måles konstant i forhold til en ydre virkelighe­d, og som sikkert fører os vaek fra os selv. Imran Rashid fører os fra hjerne til hjerte, fra det indre til det ydre, fra privatliv til arbejdsliv og fra det digitale til det analoge. På en letlaeseli­g måde føres vi ind i kernen af argumenter­ne og føres nemt og sikkert videre til naeste serie af overvejels­er. På denne måde er bogen letlaeseli­g, men ikke altid overskueli­g, for Imran Rashid har rigtig meget på hjerte.

Det digitale (u)vaesen

Angiveligt har Netflix udtalt, at søvn er deres vigtigste konkurrent. Og ja, vi ved alle godt, at vi bruger alt for meget tid på telefonen, vi scroller, vi binger, og vi giver adgang til vores data. Vi lader techgigant­erne kigge med, når vi er på alle de sociale medieapps. Men når virksomhed­erne har vores data, kan de mere og mere praecist tilpasse markedsfør­ingen til netop den enkeltes behov. Og selvfølgel­ig, kan man lettere naivt mene, at det kan da vaere meget godt. Jeg vil tro, at vi alle taenker efter en ekstra gang, når vi har laest bogens gennemgang af de forskellig­e populaere apps, som afsluttes med de (for) store friheder, TikTok-appen tager sig med vores data.

Imran Rashid er dog samtidig mere bekymret for, at det digitale uvaesen medfører, at vi mister følingen med os selv på vejen, Vores hjerner er alt for modtagelig­e, og derfor bruger vi stadigt mere tid på telefonen

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark