Jyllands-Posten

Pandora og DSV faldt til bunds i C25

-

DSV Panalpina og smykkesels­kabet Pandora faldt fredag til bunds i det danske C25-indeks, som også samlet set endte i rødt trods en paen slutspurt og stigninger til Ambu og servicesel­skabet ISS.

DSV var trykket tilbage af analysenyt, mens den langtrukne sag med Jesper Nielsen – også kendt som Kasi-Jesper – for Pandora endnu en gang kiggede frem i lyset.

Generelt var stemningen det meste af dagen til den let negative side – og dermed et spejl af udviklinge­n i USA torsdag. Aktivitete­n var dog også lavere end normalt i et sommerferi­epraeget marked.

Samlet faldt C25-indekset med 0,06 pct. til 1.894,35.

Det negative vejede tungest

Mod bunden i eliteindek­set faldt DSV Panalpina med 2,1 pct. til 1.527,50 kr.

Det skete, efter at Handelsban­ken saenkede sin anbefaling af den aktie til ”hold” fra ”køb” frem mod regnskabet for 2. kvartal i slutningen af juli. Ganske vist løftede Jyske Bank også sit kursmål for DSV til 1.625 kr. fra 1.550 kr. og gentog den positive anbefaling ”køb”, men det virkede til at vaere det negative, der vejede tungest fredag.

Pandora endte sidst med sit fald på 2,3 pct. til 840 kr., efter at Jesper Nielsen – bedre kendt som Kasi-Jesper – har skrevet et brev til de investorer, der i 2019 sluttede sig til hans krav mod smykkesels­kabet, at sagen ikke er slut endnu. Selv om han for et par dage tidligere kundgjorde på Facebook, at han ville opgive søgsmålet.

»Vi har brugt den hektiske dag i dag på at kigge materialet igennem med vores rådgivere, og vi er ikke enige med den konklusion, der er kommet frem fra revisorens side. Derfor vaelger vi at føre sagen videre i Voldgiftsi­nstituttet til endelig afgørelse. Vi giver ikke op, vi ved, vi har ret,« skriver Jesper Nielsen i mailen ifølge Børsen.

Servicesel­skabet ISS var omvendt med i toppen af C25 med sin stigning på 1,7 pct. til 151,50 kr. ISS havde glaede af, at schweizisk­e UBS ifølge nyhedsbure­auet Reuters har løftet sin anbefaling af aktien til ”køb”" fra ”neutral” og samtidig skruet kursmålet op til 175 kr. fra 115 kr.

Allerøvers­t i C25 steg medicosels­kabet Ambu uden større selskabssp­ecifikke nyheder med 2,9 pct. til 236,50 kr.

GN og Demant taber marked

Både GN og Demant gik også på weekend klaedt i grønt, selv om de seneste tal fra den offentlige amerikansk­e salgskanal for høreappara­ter Veterans Affairs (VA) torsdag viste fald i markedsand­elen til begge de danske selskaber i juni.

For GN var det syvende måned i traek med fald, mens Demant bakkede lidt efter et stort spring i maj, hvor topprodukt­et Oticon More blev lanceret hos VA.

Ifølge PLX AI har både Demant og

GN dog fået løftet kursmålene hos Kepler Cheuvreux.

For Demant er der skruet op til 263 kr. fra 230 kr., og for GN er kursmålet løftet til 650 kr. fra 600 kr. Anbefaling­erne er på henholdsvi­s ”saelg” og ”køb”.

Demant-aktien steg 1,3 pct. til 352,30 kr., og GN endte med et plus på 0,5 pct. til 566,20 kr. efter en start i rødt.

Opløftende nyt fra Sverige

Danske Bank og Nordea fik fra morgenstun­den nyt fra de svenske banker Handelsban­ken og Swedbank. Regnskaber­ne for 2. kvartal fra begge var opløftende laesning, og både Danske Bank og Nordea lå hele formiddage­n klaedt i grønt, men vendte ud på dagen sammen med de faldende renter.

Danske Bank faldt 1,3 pct. til 110,95 kr., og Nordea bakkede 0,04 pct. til 70,82 kr.

Forsikring­sselskabet Topdanmark faldt med 1,0 pct. til 332,80 kr. efter sit regnskab for 2. kvartal, der ellers var noget staerkere end ventet.

Transports­elskabet NTG steg omvendt med 5 pct. til 441 kr. efter oplysninge­n om, at det danske selskab har købt svenske LGT Group med 320 medarbejde­re.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark