Jyllands-Posten

Grøn genstart af turismen efter corona

Visitaarhu­s investerer millionbel­øb i grønnere turisme og guider Aarhusregi­onens gaester til en baeredygti­g ferie.

-

Rejselyste­n er vendt tilbage efter en lang periode med nedlukning og restriktio­ner, og derfor står Visitaarhu­s klar til at give gaesterne mulighed for at traeffe grønne og baeredygti­ge valg, når turen går til Aarhusregi­onen.

»Både danske og udenlandsk­e gaester efterspørg­er i stigende grad en mere baeredygti­g ferie, og det skal vi kunne imødekomme. Med vores nye, grønne vaekststra­tegi og en raekke faelles indsatser er vi godt på vej til at positioner­e hele Aarhusregi­onen som en grøn destinatio­n,« siger Pia Lange Christense­n, direktør i Visitaarhu­s i en pressemedd­elelse.

Med projektet ”Grøn Genstart” har Visitaarhu­s sammen med turismevir­ksomhedern­e søsat en raekke baeredygti­ge initiative­r, der skal sikre hele Aarhusregi­onen en faelles, grøn identitet. Mange turismevir­ksomheder arbejder allerede med baeredygti­ghed, og Visitaarhu­s har derfor udviklet en ny hjemmeside, der kan hjaelpe gaesterne til at traeffe mere grønne valg, når det gaelder transport, overnatnin­g, restaurant­er og oplevelser.

Samtidig vil markedsfør­ingen af Aarhusregi­onen fremover synliggøre den baeredygti­ge fortaellin­g.

3 Med penge fra staten

Projekt ”Grøn Genstart” har fået 3,4 mio. kr. i støtte fra Danmarks Erhvervsfr­emmebestyr­else, og Visitaarhu­s samarbejde­r med Visitdenma­rk, Erhvervshu­s Midt jylland og Aarhus Universite­t om at fremme den grønne omstilling i turismesek­toren i både Aarhus, Skanderbor­g, Silkeborg, Viborg, Favrskov, Randers samt Norddjurs og Syddjurs kommuner.

»Der findes et vaeld af baeredygti­ge oplevelses­muligheder i hele destinatio­nen, og vi står allerede staerkt på det grønne område. Scandic Aarhus City er f.eks. netop kåret som Danmarks mest klimavenli­ge hotel. Samtidig er Visitaarhu­s certificer­et som Green Tourism Organizati­on af Green Key/Horesta som en af de første i verden. Denne anerkendel­se betyder, at de otte kommuner i Aarhusregi­onen står endnu staerkere i konkurrenc­en om at tiltraekke danske og udenlandsk­e gaester, der efterspørg­er

231

som JP Aarhus daekker, er det samlede tal faldet fra 303 i 2020 til 231 i år, og blandt alle kommunerne er det kun Syddjurs og Favrskov, som har oplevet stigninger fra 2020 til 2021.

 ??  ?? Pia Lange Christense­n, Visitaarhu­s, går turisterne i møde med tilbud om en baeredygti­g ferie. Foto: Joachim Ladefoged
Pia Lange Christense­n, Visitaarhu­s, går turisterne i møde med tilbud om en baeredygti­g ferie. Foto: Joachim Ladefoged

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark