Jyllands-Posten

VISITAARHU­S’ BAEREDYGTI­GE MÅL

-

Topplaceri­ng på internatio­nal rangliste over baeredygti­ge destinatio­ner. Aarhusregi­onen skal inden udgangen af 2023 vaere på top-10 blandt verdens mest baeredygti­ge destinatio­ner målt på GDS-indekset mod nr. 13 i 2019.

Flere miljømaerk­ede hoteller. Ved udgangen af 2023 skal antallet af miljømaerk­ede hotelvaere­lser i destinatio­nen vaere steget fra 50 pct. i 2020 til min. 70 pct. i 2023 – og 90 pct. ved udgangen af 2025. Certificer­ing af feriehuse, camping og attraktion­er. Ved udgangen af 2023 skal der vaere igangsat certificer­inger af attraktion­er såvel som feriehusog campingsek­toren. Internatio­nalt certificer­et destinatio­n. Certificer­ingen af Visitaarhu­s som Green Tourism Organizati­on (GTO) skal fastholdes og udvides til hele destinatio­nsgeografi­en.

baeredygti­ge turismepro­dukter,« siger Pia Lange Christense­n.

Mere i vente

Efter online seminarer og digitale møder med turismevir­ksomhedern­e i foråret, planlaegge­r Visitaarhu­s i efteråret en raekke fysiske møder om bl.a. grøn storytelli­ng, videndelin­g og konkrete udfordring­er hos turismevir­ksomhedern­e.

I samarbejde med Aarhus Kommune og Aarhus Universite­t forbereder Visitaarhu­s også en baeredygti­ghedskonfe­rence ”Sammen om Grønne Oplevelser”, med et ambitiøst budskab om, at Aarhusregi­onen skal vaere førende inden for baeredygti­ge og grønne oplevelser, konference­r og events.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark