Jyllands-Posten

Flere indbrud på landsplan – faerre i Østjylland

-

I sommerferi­en handler det meget om at få sit hjem til at se beboet ud. BRITT WENDELBOE, PROGRAMCHE­F I BO TRYGT.

For første gang i lang tid viser nye tal fra Danmarks Statistik, at der på landsplan er anmeldt flere indbrud i beboelser i årets andet kvartal. På landsplan blev der i andet kvartal i 2018 anmeldt 6.275 indbrud, 4.947 i 2019 og 2.826 i 2020. Det tal er dog steget til 3.158 i andet kvartal i år.

»I de sidste mange kvartalsop­gørelser på indbrudsom­rådet har vi set en paen nedgang. Nu ser vi pludselig en stigning, og det minder os om, at den lykkelige situation, at Danmark nu er åbnet op igen, også har en bagside,« siger Britt Wendelboe, programche­f i Bo Trygt, der er en indsats skabt af Trygfonden og Realdania i samarbejde med Videncentr­et Bolius

og Det Kriminalpr­aeventive Råd.

At sommerferi­en er over os, og at flere nu kan rejse på ferie, kan også gøre, at antallet af indbrud er steget. Sommerferi­en er nemlig normalt et af de tidspunkte­r på året, hvor indbrudsty­ve er mest aktive. Derfor har Bo Trygt også en raekke gode råd til at undgå indbrud i sommermåne­derne.

Gode råd gentages

»I sommerferi­en handler det meget om at få sit hjem til at se beboet ud og få koordinere­t med sine naboer, hvem der er hjemme hvornår, og at man i kvarteret lige sørger for at gå en runde om hinandens huse, generelt holder øje og hilser på fremmede, man ikke har set før. De gode råd er hørt før, men vi bliver ved med at gentage dem, for vi ved, at det er dem, der virker,« siger Britt Wendelboe.

Men på trods af Danmarks genåbning og de indbrudshy­ppige sommermåne­der ser fortaellin­gen om flere indbrud

I alt

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark