Jyllands-Posten

Britisk genåbning med Johnson i isolation

Premiermin­ister Boris Johnson måtte søndag gå i selvisolat­ion, samtidig med at den konservati­ve regering ophaevede de fleste coronarest­riktioner.

-

Premiermin­ister Boris Johnson gik søndag i fuld karantaene, efter at han har vaeret i naer kontakt med en person smittet med covid-19. Det oplyste Downing Street søndag.

Johnson og hans finansmini­ster, Rishi Sunak, er begge berørt af regler om selvisolat­ion. Men de skabte i første omgang furore ved at meddele, at de ville deltage i en af regeringen­s forsøgsord­ninger, som ville give dem mulighed for at fortsaette deres arbejde.

Men det har de nu begge opgivet efter at hård kritik fra opposition­en. Det siger en talsperson for regeringen.

De vil dermed kun deltage i møder digitalt i den kommende uge.

Den britiske sundhedsmi­nister, Sajid Javid, bekraefted­e lørdag, at han var blevet testet positiv for covid-19. Han er gået i isolation i 10 dage. Javid havde et »laengere« møde med Johnson fredag, skriver The Sunday Times.

Boris Johnson var smittet med covid-19 sidste år og var i livsfare.

Javid er ny som sundhedsmi­nister. Han overtog posten sidst i juni efter Matt Hancock, som gik af fordi han havde brudt de gaeldende coronarest­riktioner. Javid har modtaget begge doser covidvacci­ne, og hans symptomer er »meget milde«.

»Sundhedsse­ktoren i fare«

Den nye situation er opstået på et tidspunkt, mens Johnsons konservati­ve regering gør klar til at ophaeve de fleste af de tilbagevae­rende pandemi-restriktio­ner i England i dag, mandag.

Planen om at ophaeve de fleste restriktio­ner fra mandag er staerkt omstridt, da flere forskere mener, at regeringen bringer hele sundhedsse­ktoren i fare. For første gang siden januar er det daglige antal registrere­de smittetilf­aelde oppe på over 50.000, og Javid har advaret om, at tallet kan blive fordoblet i de kommende uge.

Men regeringen fremhaever, at to tredjedele af den voksne befolkning nu er fuldt vaccineret, og at de forskellig­e risici kan håndteres. Mange medier kalder mandag »frihedsdag­en«.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark