Jyllands-Posten

FCK så rødt og måtte nøjes med uafgjort mod AaB

FCK skulle forsøge at rette op på en skraekkeli­g sidste saeson i Superligae­n. Det lykkedes ikke mod AaB.

- DANIEL NØRUP AGERHOLM daniel.n.agerholm@jp.dk

I to lange saesoner har FCK ikke vaeret i naerheden af et dansk mesterskab, hvilket ellers altid er klubbens ambition.

Sidste saeson var det rene galehus, da den davaerende traener Ståle Solbakken blev fyret på dramatisk vis efter flere dårlige resultater. Jess Thorup blev sat ind i stedet, og trods en flot afslutning på saesonen endte FCK på en tredjeplad­s i landets bedste fodboldrae­kke.

AaB skulle ligesom modstander­en fra FCK også rode bod på sidste saeson, hvor holdet lige praecis missede mesterskab­sspillet og endte i nederste ende af tabellen.

Ny saeson

Nu står en ny superligas­aeson for døren, og første opgør skulle FCK op mod AaB søndag eftermidda­g i Parken. Opgøret endte som en uforløst affaere for københavne­rne; 2-2.

Det var, som om sidste saesons middelmådi­ge praestatio­ner sad i begge holds bevidsthed i starten af kampen. Den begyndte rodet, fejlene var mange, og chancerne kom i form af tilfaeldig­heder og var få.

Men så – ud af det rene ingenting – driblede Louka Prip sig elegant fri af FCK-forsvaret, og fra en skarp vinkel sparkede han bolden i nettet.

AaB-spillerne havde knapt fået haenderne ned, inden FCK fik udlignet, da målmaskine­n Kamil Wilczek blev spillet fri foran mål. En kedelig begyndelse på kampen blev skiftet ud med underholdn­ing til sidst i første halvleg. Holdene gik til pause med 1-1.

Et nyt hold

FCK havde i jagten på at genfinde sin dominans i Superligae­n købt stort ind i dette transfervi­ndue. Kamil Grabara, som sidste saeson stod i målet for AGF, og georgiske Davit Khocholava, som kom til fra ukrainske Shakhtar Donetsk, startede begge inde i kampen, mens en anden tidligere AGF-spiller, Kevin

Diks, måtte se kampens start fra baenken.

Det var dog ingen af de tre indkøbte spillere, der fik en hovedrolle, da FCK scorede til 2-1.

Anden halvleg startede, som første halvleg sluttede, og det lukrerede FCK og det unge stjernesku­d Mohamed Daramy på, da han driblede ind i banen og sparkede bolden mod det lange målhjørne, selv om AaB-målmand Jacob Rinne fik blokeret forsøget, fastholdt FCK dog angrebet, og så kom selv samme Mohamed Daramy til syne i feltet igen, og han flugtede bolden resolut i mål.

Nu skulle AaB jagte det naeste mål, og en god chance tilfaldt AaB’s Kasper Kusk, da han på kanten af feltet opsnappede bolden, men forsøget blev afvist af Kamil Grabara i FCK-målet.

Daramy drev gaek

FCK og isaer Mohamed Daramy så forvandlet ud efter 2-1scoringen, og den unge kantspille­r drev konstant gaek med AaB’s højreback. AaB havde store problemer med at spille sig fri af hjemmehold­ets pres, og lyden fra tribunerne gjorde det heller ikke nemmere.

Sidste saeson lukkede FCK 55 mål ind i hele saesonen, og selv om FCK så ud til at kunne kontroller­e kampen hjem, skete det, der bare ikke må ske. Pludselig blev der lagt et glimrende indlaeg ind i FCKfeltet. Forsvaret havde stort besvaer med at få bolden vaek, og så kunne Kasper Kusk i stedet hamre bolden i nettaget. 2-2.

Ondt blev vaerre for FCK, da Nicolai Boilesen kom alt for voldsomt ind i en tackling af AaB’s Mathias Ross. Stemplinge­n kostede et direkte rødt kort, og så var FCK’s resterende 10 mand i en penibel situation.

Overlevels­e

Efter det røde kort blev kampen vendt på hovedet, og nu var det AaB i fuld kontrol.

Nu gjaldt det overlevels­e for hver en pris for FCK. Det betød også, at der nu blev gået gevaldigt til stålet, og dommeren måtte konstant mane spillerne til ro, mens han gestikuler­ede med haenderne.

Begge hold kunne gå fra kampen med nogle gode momenter at se, men på trods af et enkelt stort tilbud til AaB til sidst i kampen endte kampen uforløst 2-2.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark