Jyllands-Posten

Hamilton udnyttede Verstappen­s fravaer og genåbnede VM-dysten

Lewis Hamilton vandt søndagens Formel 1grandprix på Silverston­e, hvor Max Verstappen udgik på første omgang.

-

Kampen om verdensmes­terskabet i Formel 1 blev åbnet helt på Silverston­e søndag. Max Verstappen har ellers trukket fra Lewis Hamilton i de seneste løb, men i det britiske grandprix var der ingen point til Red Bull-hollaender­en. Han kollidered­e nemlig med netop Hamilton på første omgang og endte i daekmuren med et brag.

Det udnyttede Mercedesst­jernen til at mindske Verstappen­s forspring i VMstilling­en fra 33 til 8 point ved at tage sejren.

Hamilton fik ganske vist en tidsstraf på 10 sekunder for episoden med Verstappen, men det afholdt ham altså ikke fra at vinde for fjerde gang i år.

Leclerc holdt - naesten

Charles Leclerc (Ferrari) lå forrest i naesten hele løbet, men blev overhalet af Hamilton på naestsidst­e omgang og endte som toer.

Det er Hamiltons ottende sejr og tredje i traek på hjemmebane­n. Britens holdkammer­at, Valtteri Bottas, blev nummer tre.

Max Verstappen startede forrest efter sejren i sprintløbe­t lørdag og holdt sig også i front efter starten, selv om han blev hårdt presset af Lewis Hamilton.

Men løbet sluttede tidligt for den førende i VM-stillingen. I sving ni kollidered­e Verstappen og Hamilton i høj fart. Det gik vaerst ud over Red Bull-hollaender­en, der fløj af banen og hamrede ind i daekmuren.

Verstappen kunne selv forlade sin bil og vinkede til tilskuerne, men var tydeligvis ikke på toppen. Hollaender­en blev senere kørt på hospitalet for at blive tjekket. Ulykken førte til rødt flag, straffen til Hamilton og en genstart af løbet efter en pause på lidt over en halv time, hvor bilerne var parkeret i pitlane.

Charles Leclerc startede forrest med Hamilton lige bag sig, da løbet blev sat i gang igen.

Ferrari-køreren lykkedes med at holde Hamilton bag sig efter starten, og så fandt monegasker­en sig til rette på førsteplad­sen.

Hamilton pressede indledning­svist i korte perioder, i forbindels­e med at Leclerc meldte om motorprobl­emer, men kom ikke forbi. Efter at have afstået sin tidsstraf røg briten et stykke bagud.

Valtteri Bottas var nu toer, men truede aldrig Leclerc. Finnen havde Hamilton bag sig, og med 12 omgange tilbage fik Bottas at vide, at hans holdkammer­at skulle lukkes forbi.

Hamilton lugtede nu blod og halede hurtigt ind på Leclerc. På naestsidst­e omgang var det så slut for Ferrarikør­eren, der ikke kunne stille noget op mod Hamilton, som susede forbi og udløste stor jubel på de fyldte tribuner.

Det naeste løb er på Hungarorin­g i Ungarn den 1. august.

 ??  ?? Et voldsomt brøl lød fra det store publikum, da Lewis Hamilton på naestsidst­e omgang kørte sig i front på hjemmebane­n Silverston­e i det britiske grand prix. Foto: Peter Cziborra/Reuters
Et voldsomt brøl lød fra det store publikum, da Lewis Hamilton på naestsidst­e omgang kørte sig i front på hjemmebane­n Silverston­e i det britiske grand prix. Foto: Peter Cziborra/Reuters

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark