Jyllands-Posten

Se nu at få lidt fart på, kirkeminis­ter

-

Covid-19 har sat uendeligt mange begraensni­nger, herunder på antallet af personer i kirkerumme­t.

Mange mennesker har måttet udskyde vigtige livsbegive­nheder, såsom barnedåb og bryllup, eller vaelge at gennemføre med begraenset antal gaester.

Den del af livet, vi alle kommer til en dag, er, at vi skal herfra og begraves eller bisaettes.

Når et menneske går bort, ønsker man naturligvi­s at sende sine kaere afsted på den finest mulige måde.

Det er ganske grotesk, at mennesker oven i sorgen skal vaelge venner og familie fra, fordi der er deltagerbe­graensning i kirken. Til mange andre begivenhed­er er det nu tilladt at samles mange personer uden øvrige restriktio­ner end at man skal lade sig teste.

Derfor virker det ulogisk og hjerteløst at begraense mennesker i at vaere der for hinanden, når man netop har allermest brug for det.

Af JP 12/7 fremgår, at kirke- og kulturmini­ster Joy Mogensen i en skriftlig kommentar til Ritzau oplyser følgende: »… at kirkerne lidt endnu må leve med de generelle areal- og afstandskr­av«. Endvidere at: »… regeringen holder dog naturligvi­s øje med udviklinge­n, med henblik på at restriktio­nerne fjernes så hurtigt muligt«.

Så kaere kirkeminis­ter, se nu at få lidt fart på, så alle, som ønsker det, kan få muligheden for at sende dem, vi har kaer, afsted på den sidste rejse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark