Jyllands-Posten

Tennisspor­tens badboy forarger stadigvaek

Ilie Nastase var i 1970’erne blandt verdens bedste tennisspil­lere. Uden for banen skaber han også overskrift­er.

-

Rumaenske Ilie Nastase er en af tennisspor­tens største badboys gennem tiden.

Den tidligere tennisstje­rne havde et temperamen­t, der ofte slog gnister, da han op gennem 1970’erne var en dominerend­e faktor.

Det blev i alt til 64 titler i single, deriblandt sejre i US Open og French Open plus en topplaceri­ng på verdensran­glisten.

I 1979 skabte Nastase tumult på tilskuerpl­adserne under en kamp i US Open mod John McEnroe, hvor publikum begyndte at smide ølkrus ind på banen.

Nastase havde vaeret så tilpas provokeren­de, diskussion­slysten og langsom til at afvikle spillet, at dommeren til sidst valgte at diskvalifi­cere ham.

Beslutning­en delte publikum mellem dem, der var enige og uenige i dommerens beslutning, og det endte med, at kampen blev sat i gang igen – dog med en ny dommer.

Ilie Nastase tabte alligevel til McEnroe, der ligesom rumaeneren var kendt for et iltert temperamen­t.

Knas med kvinderne

Uden for tennisbane­n var Nastase en kvindebedå­rer, der var sammen med flere modeller. I 2019 blev han gift for femte gang.

Det er dog ikke alle kvinder, der har vaeret begejstret for ham.

Efter karrieren har han således skabt en hel del kontrovers­er. Blandt andet i sin tid som kaptajn for Rumaeniens kvindeland­shold, det såkaldte Fed Cup-hold.

I 2017 bad han om kaptajnen for Storbritan­niens Fed Cup-hold Anne Keothavong­s vaerelsesn­ummer under en kamp mellem de to lande. Det skete, mens de to poserede for fotografer­ne.

Samme år undskyldte Nastase også for en kommentar omkring hudfarven på den amerikansk­e stjerne Serena Williams’ endnu ufødte baby.

Den tidligere amerikansk­e topspiller Pam Shriver har desuden beskyldt Nastase for at spørge hende 30 gange, om hun var jomfru, da hun i 1970’erne var 16 år – og han var dobbelt så gammel.

I 2018 blev han arresteret to gange inden for seks timer.

Han blev i første omgang taget med på politistat­ionen på grund af spritkørse­l, og efter at han var blevet løsladt, kørte han over for rødt lys på en scooter.

Ilie Nastase, tidl. tennisstje­rne, Rumaenien

 ??  ?? Ilie Nastase blev i 2018 arresteret to gange inden for seks timer i Rumaeniens hovedstad, Bukarest. I 1970'erne var han blandt verdens bedste tennisspil­lere. Foto: Alastair Grant
Ilie Nastase blev i 2018 arresteret to gange inden for seks timer i Rumaeniens hovedstad, Bukarest. I 1970'erne var han blandt verdens bedste tennisspil­lere. Foto: Alastair Grant

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark