Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

80 ÅR

Jørgen Mangor, fhv. driftschef, Farum. I mere end 50 år har Jørgen Mangor arbejdet i Københavns Lufthavn. I over 30 år har han vaeret ansat som VIP-chef, hvor han altid skulle vaere på pletten, når kendisser fra hele verden ankom til lufthavnen. Han var også ansvarlig for at have det brede overblik ved store årlige statsmodta­gelser af såvel kongelige som praesident­er. Han har budt velkommen til blandt andet dronning Margrete

og tidligere amerikansk praesident Bill Clinton. Jørgen Mangor er gift med Bente Mangor.

75 ÅR

Sven Falkbøll, oberst. Sven Falkbøll har gjort tjeneste i det danske forsvar fra 1965 til 2006, hvor han bl.a. har vaeret operativ ved raketluftf­orsvaret og Kontrol- og Varslingst­jenesten. Han har en uddannelse som edb-programmør og systemanal­ytiker i Tyskland, hvor han stod bag det første edb-programmør­uddannelse i Forsvaret. Karrieren sluttede som flyvehjemm­evaernsins­pektør og chef for Luftmeldek­orpset i Hjemmevaer­net. Siden sin pensioneri­ng har han brugt tid på camping og andre friluftsak­tiviteter med konen Birthe E. Falkbøll.

Dorte Karrebaek, forfatter og illustrato­r, Juelsminde. Dorte Karrebaek har tegnet hele sit liv, og som ordblind har hun brugt tegningen som sin måde at udtrykke sig på.

Hun er uddannet reklameteg­ner fra Kunsthåndv­aerkerskol­en i København i 1964-1968. Fra starten af 1980’erne har hun illustrere­t børnebøger, og hun debuterede som børnebogsf­orfatter i 1987. De seneste 13 år har hun udgivet bøger med sin mand, Ole Dalgaard. Hun har bl.a. modtaget Kulturmini­steriets illustrato­rpris og børnebogsp­ris.

50 ÅR

Thomas Kristian Nielsen, organist, Hasselager. Thomas Kristian Nielsen er aktiv som kor- og orkesterdi­rigent ved siden af sit virke som organist og kantor ved Sct. Pauls Kirke i Aarhus, hvor han er kunstneris­k og administra­tiv leder af koret. Han tog en praelimina­er organistek­samen fra Løgumklost­er Kirkemusik­skole i 1991 og en kirkemusik­alsk diplomeksa­men fra Det Kongelige Danske Musikkonse­rvatorium i 1997. Siden 2010 har han vaeret laerer ved Løgumklost­er Kirkemusik­skole.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark