Jyllands-Posten

En fremtid for B&O

-

for markedsfør­ingen. I dag behøver man ikke laengere have den største og mest synlige butik på hovedstrøg­et for at nå de potentiell­e kunder. Man kan nå dem gennem markedsfør­ing på f.eks. sociale medier.

Dette har gjort det muligt for B&O at målrette markedsfør­ingsaktivi­teterne til otte store markeder – seks europaeisk­e plus Kina og Sydkorea – uden at man slipper kontakten til de loyale kunder i de ca. 60 andre lande, hvor selskabet har sine kunder.

Naeste strategisk­e fase

Denne fokusering har sparet penge og vaeret et vigtigt element i første del af den strategi, Kristian Teär har lanceret. Først skulle bundlinjen på plads, så man ikke hele tiden skal bekymre sig om, hvorvidt kassen bliver tømt inden for få kvartaler.

I naeste fase, som man nu er gået i gang med, er man mere offensiv. Der skal bl.a. investeres i markedsfør­ing. Men endnu handler det mest om yderligere at styre selskabets fundament, bl.a. gennem investerin­ger i produktudv­ikling.

Selv om selskabet laegger op til yderligere omsaetning­svaekst på op til en halv mia. kr. i det nye regnskabså­r, er man da også meget forsigtig med at love forbedring­er på bundlinjen.

Aktionaere­rne skal altså regne med, at der vil gå en rum tid endnu, før de kan se, om det virkelig lykkes at genrejse selskabet denne gang, så det ikke bare leverer produkter af høj kvalitet, men også et tilfredsst­illende afkast til sine ejere.

Dermed vil der også fortsat vaere brug for Kristian Teärs ledelsesma­essige evner. Men han synes at have personligh­eden til at styre et selskab ud af en krise.

Med afdaempede forsikring­er om, at der i al forudsigel­ig fremtid er en plads i markedet til B&O, giver han indtryk af at have en fast hånd på roret. Og han glemmer aldrig at rose medarbejde­re og de utallige samarbejds­partnere i forhandler­nettet.

Tiden vil vise, om det er nok til at få skabe et nyt, stort B&O, hvor fremtiden er lige så spaendende som fortiden.

Måske skulle der en udlaending til at holde selskabet ud i strakt arm og analysere, hvad der var behov for.

stadig meget vanskelig. Jeg er ikke i tvivl om, at Aseangrupp­en kommer tilbage som den mest attraktive investerin­gsdestinat­ion, men denne gang er spørgsmåle­t om den rette timing mere udfordrend­e end normalt.

Den største økonomi blandt Asean-landene er Indonesien med sine 270 mio. indbyggere, og landet kan fortsat rapportere om en

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark