Jyllands-Posten

Blandede investerin­gsfonde i top

Finans Danmark kalder resultatet af en ny undersøgel­se for »opløftende«.

- ALEXANDER BITSCH alexander.bitsch@finans.dk

Hvad ville du investere i, hvis du havde 100.000 kr., som du skulle investere for? Hvis du svarer investerin­gsfonde med en blanding af aktier og obligation­er, så er du langtfra alene. Det viser en ny rundspørge, som Epinion har foretaget blandt 1.000 repraesent­ativt udvalgte danskere for Finans Danmark.

Størstedel­en af de adspurgte, som ved, hvad de vil investere i, svarer således, at det er blandede investerin­gsfonde, som de vil saette penge i. Overordnet peger mere end 60 pct. af de adspurgte enten på enkeltakti­er, obligation­er

ANDEL I PCT.

Enkeltakti­er Obligation­er Investerin­gsfonde med aktier Investerin­gsfonde med obligation­er Investerin­gsfonde med blanding af aktier og obligation­er Andet Ved ikke eller forskellig­e investerin­gsfonde. Omvendt svarer i underkante­n af 40 pct. »ved ikke« til spørgsmåle­t.

Bevidste om risikoen

I Finans Danmark kalder man undersøgel­sen for »meget opløftende«.

»Svarene viser helt overordnet, »Hvis du havde 100.000 kr., som du skulle investere for i dag, hvad ville du så primaert investere i?« at mange danskere er bevidste om, at der er risiko forbundet med at investere, og at det bedste er at sprede risikoen. For rigtig mange er den naturlige løsning også at købe investerin­gsfonde. Her er det interessan­t at se, at der er ganske stor opmaerksom­hed på den risikospre­dning, som de blandede fonde tilbyder med deres kombinatio­n af aktier og obligation­er,« udtaler Birgitte Søgaard Holm, direktør for Investerin­g & Opsparing i Finans Danmark, i en pressemedd­elelse.

Den seneste tid har budt på flere eksempler i udlandet og herhjemme på, at enkeltakti­er pludselig er eksplodere­t i vaerdi. Herhjemme skete det for Orphazyme-aktien op til en vigtig afgørelse fra den amerikansk­e pendant til Laegemidde­lstyrelsen.

Senest har aktien i Smallcap Danmark taget et gevaldigt og noget overrasken­de kurshop. Men det er ikke noget, som kan aflaeses i undersøgel­sen.

»Intet i tallene tyder på, at det brede flertal af danskere er drevet af spekulatio­nsmotiver, når de overvejer at investere,« lyder det fra Birgitte Søgaard Holm.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark