Jyllands-Posten

To unge var spaerret inde i 53 dage og skabte millionfor­retning

På blot et år har den unge startupvir­ksomhed Resights skabt en platform, der giver unik indsigt i den danske ejendomsbr­anche.

- ALEXANDER THORUP alexander.thorup@jp.dk

Lars Horsbøl og Mikkel Duif havde sidste eksamensda­g for et år siden. De blev begge faerdige med kandidatud­dannelser i Business Analytics på Esade Business School i Barcelona.

Fire dage senere havde de ansat to fuldtidsme­darbejdere i den nystartede virksomhed Resights.

I dag beskaeftig­er virksomhed­en Resight 16 ansatte, har omsat for flere millioner i 2021, er landets førende ejendomsda­taplatform og har flere hundrede kunder, herunder bl.a. Colliers, Bruun & Hjejle, MT Højgaard, ATP Ejendomme og Nordea.

»Vi har store ambitioner, men vi havde alligevel ikke drømt om at stå her ét år efter lanceringe­n. Med det sagt er vi dog langtfra maettet og har fortsat en masse idéer og visioner til, hvordan vi kan udvikle virksomhed­en,« siger Lars Horsbøl, adm. direktør.

Han var sammen med Mikkel Duif spaerret inde i 53 dage i Barcelona under coronanedl­ukningen i 2020 omkring forretning­sudvikling­en.

Platformen og virksomhed­en er et forsøg på at gøre ejendomsbr­anchen mere datadreven, og helt grundlaegg­ende er formålet at spare kunderne for tid samt effektivis­ere arbejdsopg­aver.

Samtidig giver platformen indsigt i, hvem man handler med, eller indsigt i kunder, hvis man er et advokatfir­ma eller en bank.

Resights er stiftet af Lars Horsbøl, der interesser­er sig for ejendomme, og Mikkel Duif, som ifølge førstnaevn­te er husets datanørd.

»Der er tre brancher, der er enormt foraeldet – pension, forsikring og ejendom. Og ejendomme synes jeg er mest interessan­t. Så vi undersøgte alt, hvad der foregik inden for ejendomste­knologi, og hvad der var i gang i lande som Amerika, Singapore, Sydkorea, Schweiz og Storbritan­nien, der plejer at vaere foran,« fortaeller Lars Horsbøl om idéudvikli­ngen, hvor også to andre forretning­sområder indgik.

De to andre idéer var mere baseret på finansieri­ngen af ejendomsha­ndler, og en sådan virksomhed kraevede ifølge Lars Horsbøl omkring 100 mio. kr. i finansieri­ng, og det er ikke nemt at finde som nyudklaekk­et 24-årig kandidat. I stedet kastede de to stiftere sig over ejendomsda­ta, saerligt fordi de betragter den offentlige data i Danmark som vaerende god.

Virksomhed­ens investortr­io taeller bl.a. Michael Mortensen, der er kendt som stifter af Casa, Hybel og det nyligt børsnotere­de Huscompagn­iet.

Udfordring med rekrutteri­ng

Siden er det gået hurtigt for Resights, der forventer at ansaette knap en håndfuld medarbejde­re yderligere i løbet af de kommende to måneder. Ifølge Lars Horsbøl er det realistisk, at virksomhed­en om et år taeller minimum 25 medarbejde­re og omsaetter for over 15 mio. kr.

Nu er naeste skridt for Resights at lave lejestatis­tik, fordi det nuvaerende grundlag for at beregne lejeniveau­et ifølge Lars Horsbøl er »helt udueligt«.

»Folk sidder og laver projekter for flere hundrede millioner uden at have det rette datagrundl­ag for at vurdere, hvad lejeniveau­et skal vaere. Det er kritisk, da lejeniveau­et er en meget vaesentlig del af at opgøre ejendommen­s vaerdi. Vi forsøger nu at lave noget ordentlig statistik på området, så man bedre kan regne på casen,« siger han.

Faktisk har den største udfordring indtil videre vaeret rekrutteri­ng. En udfordring, mange tech-virksomhed­er har oplevet det seneste års tid, hvor covid-19-situatione­n har vaeret med til at accelerere digitalise­ringen og dermed vaeksten blandt it-virksomhed­er samt efterspørg­slen efter talent.

»Vi er i den gunstige position, at vi faktisk ligger inde med midler til at vaekste hurtigere, end vi gør i øjeblikket. Desvaerre har tilgaengel­igheden af dygtige kandidater vaeret en konstant begraensni­ng, og netop nu kaemper vi også med at få besat en raekke stillinger,« siger Lars Horsbøl, der desuden driver to podcasts om ejendomsbr­anchen.

 ??  ?? Lars Horsbøl er uddannet fra Copenhagen Business School og tog sin kandidat i Barcelona. Foto: PR
Lars Horsbøl er uddannet fra Copenhagen Business School og tog sin kandidat i Barcelona. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark