Jyllands-Posten

Codans topchef kalder arbejdsmil­jøloven for en haemsko for udvikling

Adm. direktør i Codan Christian Baltzer er staerkt kritisk over for arbejdsmil­jølovens stramme tjekliste til indretning­en af hjemmearbe­jdspladser. Han efterlyser en revision af loven.

- JETTE AAGAARD DORTE IPSEN BODDUM jette.aagaard@finans.dk dorte.boddum@finans.dk

I forsikring­sselskabet Codan ser adm. direktør Christian Baltzer mere udbredt hjemmearbe­jde som fremtiden. Derfor hilser han et opgør med arbejdsmil­jøloven velkommen.

»Arbejdsmil­jøloven er tydeligvis foraeldet og lavet til en virkelighe­d, hvor folk er på kontoret hver dag. Der står naesten edb-maskiner naevnt i den. Den er ikke saerlig moderne eller tidssvaren­de,« siger Christian Baltzer.

I arbejdsmil­jøloven beskrives det, hvordan arbejdsgiv­erne skal sikre hjemmekont­orets arbejdsmil­jø, hvis bare medarbejde­rne arbejder hjemme én dag om ugen, og med den regel følger en raekke forpligtel­ser til f.eks. arbejdspla­dsvurderin­ger (apv’er) og konkrete krav til indretning af arbejdspla­dsen i hjemmet.

En konkurrenc­efordel

Christian Baltzer tror på, at hjemmearbe­jde ligefrem kan blive en konkurrenc­efordel for dansk erhvervsli­v, og derfor er revisionen af loven på høje tid.

»Vores mere tillidsbas­erede ledelsesst­il gør, at vi kan få meget mere ud af dette som land i forhold til andre lande, hvor ledelserne er mere kontrolfik­serede. Jeg tror, at fleksibili­teten kan løsne op for mere kreativite­t og tage noget stress ud af medarbejde­rnes hverdag,« siger han.

»Det vaerste, vi har lige nu, er, at vi altid er online. Det er svaert at gøre noget ved, men måske kan fleksibili­teten vaere en modvaegt, for på den måde kan vi forsøge at skabe et frirum til at vaere privat i løbet af en arbejdsdag.«

I Codan har alle medarbejde­re fået tilbudt en fleksibili­tetspakke, og otte ud af 10 medarbejde­re har sagt ja tak til muligheden for at kunne arbejde hjemme to-tre dage om ugen.

Hvis det står til Christian Baltzer, skal arbejdsmil­jøloven i fremtiden vaere »mindre en tjekliste af fysiske forhold og mere krav til, at vi stiller redskabern­e til et godt arbejdsliv til rådighed«.

»Hos os betyder det f.eks., at vi stiller gode fysioterap­euter til rådighed til at hjaelpe folk, der har fået lidt skavanker af den mere stillesidd­ende hverdag, som tit er en konsekvens af hjemmearbe­jdet,« siger han og fortaeller, at han opfordrer medarbejde­rne til at gå en tur, når de er i et Teamsmøde, eller hvad de nu har af muligheder for at laegge noget bevaegelse ind i dagen.

Pengene omrokeres

Den store efterspørg­sel på at få lov til at arbejde mere fleksibelt har fået forsikring­sselskabet til at skaere ca. hver femte arbejdssta­tion vaek på hovedkonto­ret og investere de sparede penge i en ny indretning, som skal vaere med til at lokke medarbejde­rne tilbage på kontoret jaevnligt.

»Det er derfor vigtigt at skabe rammer, som kan sikre den kreativite­t, der opstår, når folk møder hinanden som mennesker. Det er det, der skaber lim i organisati­onen,« siger Christian Baltzer.

»Vi vil gerne sikre, at der er rum til, at kontorerne opfordrer til masser af sparring og samarbejde.«

De haeve-saenkebord­e, lamper og stoler, der er kommet i overskud, bliver til gengaeld tilbudt til de medarbejde­re, som mangler det på hjemmekont­oret.

 ??  ?? Christian Baltzer er topchef i forsikring­sselskabet Codan. Foto: Brian Karmark
Christian Baltzer er topchef i forsikring­sselskabet Codan. Foto: Brian Karmark

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark