Jyllands-Posten

En sjov hvislende lyd på toilettet var eneste tegn

Mere end en tredjedel af gulvet i Tove og Jens Worm Petersens parcelhus har måttet fjernes, efter at en 40 år gammel samling sprang laek og pumpede vand ud i månedsvis.

- LENE ANDERSEN lene.andersen@finans.dk

Første gang Jens Worm Petersen midt i marts kaldte sin kone ud på toilettet og spurgte, om hun også kunne høre en sjov hvislende lyd, sagde hun nej. Men nogle dage efter kunne hun også høre lyden. Den viste sig at daekke over en skjult vandskade, som foreløbig ser ud til at løbe op i over 700.000 kr.

»Jeg skilte cisternen ad for at se, om der var kalk i, men kunne ikke se, at der var noget galt. Så efter en uges tid ringede vi til forsikring­sselskabet, der mente, vi skulle have en vvs’er ud. Og så gik det staerkt, for han målte et brud på røret med varmt vand under gulvet i en af husets bruseniche­r,« fortaeller Jens Worm Petersen.

Vandregnin­gen viser, at der siden november sidste år er røget 13-15 kubikmeter varmt vand ud under gulvet hver måned. I alt ca. 45 kubikmeter – hvilket er det halve af parrets forbrug et helt år.

Skaden var sket i parcelhuse­ts gamle børneafdel­ing, som består af tre vaerelser og to toiletter. De to af rummene bruger Jens Worm Petersen til sit arbejde som selvstaend­ig misbrugsbe­handler. I det tredje vaerelse har Tove Worm Petersen sit syrum.

»Først pakkede jeg halvdelen af mit kontor og behandling­srum ned og fjernede to skabe. Men det var slet ikke nok. Da de skar gulvet op, var der ikke bare fugtigt nedenunder. Nej, der stod klart vand. Så vi endte med at måtte tømme alle tre rum,« husker Jens Worm Petersen.

Nye gulve måtte fjernes

Parret har inden for de seneste par år sat alt andet end børneafdel­ingen i det 210 kvm store parcelhus fra 1982 i stand med maling og nye gulve, så håbet var, at skaden ikke havde bredt sig laengere ind i huset. Det er dog endt med, at de nye gulve i køkken og spisestue også har måttet fjernes.

Siden maj har fire store affugtere suget vaede ud af huset døgnet rundt. Affugteren i spisestuen skulle tømmes manuelt. Og Jens Worm Petersen bar igennem laengere tid godt 12 liter vand ud af spisestuen hver anden dag.

Ifølge Jens Worm Petersen har der vaeret talt om genhusning, men det har parret ikke ønsket.

»Det har da ikke vaeret sjovt. Og larmen og varmen fra affugterne har vaeret ubehagelig de seneste måneder. Men vi vil hellere vaere her. Så vi har taget det stille og roligt og brugt resten af huset. Og forsikring­sselskabet har vaeret meget lydhør.«

Parret havde i første omgang fyldt kaelderen op med møbler og knap 100 flyttekass­er, men er endt med at få deres indbo og papirer opbevaret.

»Det skyldes isaer, at vi skal holde vores yngste datters bryllup her til august. Vi håber selvfølgel­ig på godt vejr og bryllupsfe­st omkring swimmingpo­olen. Men hvis

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark