Jyllands-Posten

Red Aarhus fra historiens største massemorde­r

Øst For Paradis og firmaet Hv?m har lavet en gådejagt, der bygger på virkelige haendelser fra besaettels­estiden.

-

»”Aarhus Braender” er en ny gådejagt, der tager jer rundt i Aarhus, som I aldrig har set byen før. Ved at løse gåder og kryptiske beskeder jagter I nazisten Perletand rundt i midtbyen, mens I oplever byen, som den så ud under Anden Verdenskri­g,« siger Ditte Daugbjerg Christense­n, managing director for Øst for Paradis Aps, i en pressemedd­elelse.

Øst for Paradis Aps står bag udgivelsen af gådejagten, som er lavet i samarbejde med historiker­e og spildesign­ere fra firmaet Hv?m.

Handlingen i spillet starter, hvor redaktøren for Aarhus Stifttiden­de er blevet likvideret, spillerens kammerater er gået under jorden, og Perletand har placeret bomber overalt i det centrale Aarhus. Spillet går ud på at stoppe Perletand, før han spraenger den største og mest dødbringen­de bombe.

Kun bevaebnet med papir, blyant og skarpe hjerner skal spillerne løse gåder fra modstandsb­evaegelsen, så den snedige tysker-sympatisør Kai Henning Bothildsen Nielsen, også kaldet Perletand, kan stoppes.

Den spritny gådejagt vil sende par, familier eller grupper rundt i det centrale Aarhus, som det så ud under Anden Verdenskri­g. For spillet tager udgangspun­kt i virkelige personer og haendelser.

»Perletand er uden tvivl Danmarkshi­storiens største massemorde­r, og han blev efter krigen dødsdømt for 57

1

mord og adskillige attentater. Derfor så vi ham som den perfekte skurk i en gådejagt, hvor vi ønsker at fortaelle historien om Aarhus under Besaettels­en på helt nye måder. Nemlig gennem interaktio­n, samvaer og gåder, som hele familien kan løse sammen,« siger Søren Hansen, chef for gådefirmae­t Hv?m, der har designet gådejagten, i meddelelse­n.

”Aarhus Braender” er som gådejagt fuldkommen udigital og fokuserer snarere på historien, spillerne og deres løsninger af gåderne, end at alle glor på smartphone­skaerme. Gådejagten starter ved og saelges af kulturbiog­rafen Øst for Paradis, som ser gådejagten som en oplagt sommerakti­vitet til familier.

»For os giver gådejagten familien en unik stund sammen, hvor de kan se hinanden på nye måder og opleve Aarhus under Besaettels­en på en helt ny måde. Den bruger hele byen som spillebrae­t og giver derved familien en kulturople­velse ud over det saedvanlig­e – ganske som vi også ønsker i Øst for Paradis,« siger Ditte Daugbjerg.

 ??  ?? Plakaten for gådejagten er inspireret af filmplakat­er fra 1940’erne, så den passer ind i Øst for Paradis-universet. Grafik: Martin Helgren
Plakaten for gådejagten er inspireret af filmplakat­er fra 1940’erne, så den passer ind i Øst for Paradis-universet. Grafik: Martin Helgren

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark