Jyllands-Posten

Aarhus har Danmarks vildeste havn...

Biodiversi­teten blomstrer bogstaveli­g talt på Aarhus Havn, hvor mere end 5.000 kvm havneareal lige nu står i fuldt flor.

-

Aarhus Havn har omdannet brakliggen­de rabatter til vild blomsteren­g, og der er etableret kuperet kystmiljø flere steder på havneområd­et. Indsatsen er en del af Aarhus Havns baeredygti­ghedsstrat­egi, men samtidig har virksomhed­en et ønske om at arbejde med havnens aestetiske udtryk.

»Med en- og flerårige blomster, der har høj nektarprod­uktion, har vi skabt bedre forhold for insekterne og dermed for fuglelivet, og samtidig har vi opnået, at havneområd­et tager sig paenere ud til glaede for de mange mennesker, der har deres daglige arbejde her, men også for de mere end 3 mio. passagerer, der i løbet af året tager med Molslinjen til og fra Aarhus Havn,« siger driftsdire­ktør Anne Zachariass­en i en pressemedd­elelse.

Den øgede biodiversi­tet på Aarhus Havn bidrager desuden til Aarhus Kommunes bestraebel­ser på at blive Danmarks vildeste kommune, som er et projekt under Miljøminis­teriet og en kamp mellem alle landets kommuner, der dyster frem til 2022 om at blive den vildeste kommune i landet.

Havnen laerer

Men ifølge Anne Zachariass­en har projektet endnu et formål, idet Aarhus Havn i naer fremtid skal udvide havnen med helt nye områder. Og der vil man bruge den viden, som man aktuelt opnår om, hvad der kan gro og vokse i et havnemiljø.

»Jeg er overbevist om, at fremtidens havne får et andet udtryk end de havne, vi kender i dag. Hos Aarhus Havn arbejder vi med FN’s verdensmål SDG 11, der handler om baeredygti­ge byer og lokalsamfu­nd. Og vi bestraeber os på at indtaenke nye tiltag på havnen i det mål,« fortaeller Anne Zachariass­en videre i meddelelse­n.

 ??  ?? På Aarhus Havn er rabatten blevet vild til glaede for planter, insekter, fugle – og mennesker. Foto: Aarhus Havn
På Aarhus Havn er rabatten blevet vild til glaede for planter, insekter, fugle – og mennesker. Foto: Aarhus Havn

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark