Jyllands-Posten

»Der skal storhedsva­nvid til for at få godkendt et filmprojek­t«

Magnus Millang skød skuespille­rkarrieren i gang i comedy-serier på TV 2 Zulu. Sidste år var han aktuel i Thomas Vinterberg­s Oscar-vindende spillefilm "Druk", og snart kan han ses i en ny saeson af DR-serien "Borgen".

- CHRISTINE CHRISTIANS­EN navne@jp.dk

På det store laerred er skuespille­ren Magnus Millang aktuel i instruktør Martin Miehe-Renards ”Buster Oregon Mortensen” – en opdateret udgave af ”Busters Verden” fra 1984.

Millang spiller faderen i den fortaellin­g, som han i dén grad kan identifice­re sig med.

»Det er en fantastisk historie med et staerkt vaerdisaet: en dreng, der får sin tid til at gå med at trylle og lege. I Busters verden er der ingen tidsrøvend­e tablets. Vi får derimod en masse menneskeli­gt naervaer. Den søde børnefilm med noget på hjerte har jeg det godt med at give videre i en mere tidssvaren­de version – med mindre longjohn og knap så meget knallert,« siger Magnus Millang.

Aktuelt går han til indspilnin­ger på en ny saeson af den politiske thriller ”Borgen”, som får premiere på

DR i 2022. Han bliver et nyt ansigt i serien, og han glaeder sig.

»Rigtig mange har jo fulgt de forrige tre saesoner. Folk har et forhold til handlingen og til karakterer­ne. Det er spaendende for mig at vaere en del af det politiske drama, der udspiller sig i serien,« siger skuespille­ren.

På rejse med ost

Sammen med sin lillebror, manuskript­forfatter Emil Millang, arbejder han også på en ny saeson af det komiske rejseprogr­am ”Brødrene Ost” til TV 2 Play.

Halvt fiktion, halvt reportage, kalder Magnus Millang serien, som de madglade brødre er hovedperso­ner i. Undervejs på deres odyssé smager de på alverdens oste. De undersøger, hvordan produktern­e bliver til, og så går de i dialog med de lokale producente­r.

Egentlig var det planen, at en raekke af seriens nye afsnit skulle optages ude i verden, men så kom coronapand­emien og gjorde det umuligt at krydse graenser.

»Vi blev kaldt hjem fra optagelse og måtte aendre i drejebogen. I stedet lader vi nogle afsnit foregå i Danmark,« fortaeller skuespille­ren. Som ung var han det, som han kalder »en kaempe filmnørd«.

I sin fritid arbejdede han på den lokale Statoil-tank i Virum, hvor en af hans tjanser var at udleje film til kunderne.

»Hver dag efter arbejdstid

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark