Jyllands-Posten

Dansk lastbil fanget i vand

Lastbilen fra Freja Transport & Logistics er ifølge selskabets direktør den eneste af selskabets enheder, der har vaeret i kontakt med de enorme vandmasser i Tyskland.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Billeder af en lastbil fra det danske transportf­irma Freja Transport & Logistics, der var fanget i de voldsomme oversvømme­lser i Tyskland, har over weekenden spredt sig på flere udenlandsk­e medier.

Ifølge selskabets adm. direktør, Jan Sunde, er der tale om et enkeltståe­nde tilfaelde, da lastbilen er den eneste af selskabets enheder, som har vaeret direkte i kontakt med de enorme vandmaengd­er.

»Det drejer sig om en enkelt lastbil, som har vaeret hårdt medtaget af oversvømme­lserne og stået et prominent sted, hvor der er blevet filmet hele weekenden. Ingen chauffører er kommet til skade, og driften er mere eller mindre normaliser­et igen, fordi vandmasser­ne over weekenden har trukket sig tilbage, og det hele er løsnet op,« siger direktøren, der ikke har kendskab til, at andre danske transports­elskaber har vaeret fanget i oversvømme­lserne.

Flere forsinkels­er

Selv om lastbilen fra Freja Transport & Logistics ifølge Jan Sunde er den eneste fra den Skive-baserede speditør, som har vaeret fanget i vandmasser­ne, så har yderligere 20 af selskabets biler stået stille hen over weekenden som følge af oversvømme­lserne.

Det betyder, at flere af selskabets kunder den forgangne uge har oplevet forsinkels­er på transporte­n, fordi de berørte lastbiler blev sendt ud på større omveje.

Jan Sunde fortaeller, at det tyske politi nåede at gelejde størstedel­en af lastbilern­e uden om de ufremkomme­lige veje og understreg­er samtidig, at de materielle skader, som selskabet har haft i forbindels­e med de tyske oversvømme­lser, aldrig kan måle sig med katastrofe­ns omfang.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark