Jyllands-Posten

»På den bedste uge tjente jeg 112.500 kr. Det var ret meget for en ung fyr«

Claus Hembo begyndte sin karriere som tyggegummi­konge i Østtysklan­d, smuttede til London og fandt kaerlighed­en i Christina Hembo og virksomhed­en Christina Jewelry & Watches.

- EMILIE SCHÄFFERLI­NG

Når Varde-fødte Claus Hembo fejrer sin 50-års fødselsdag, kan en verdensoms­paendende karriere samtidig hyldes.

Det halve århundrede har budt på job uden for Danmarks graenser og opstarten af et brand med en millionoms­aetning. Til trods for at hustruen, Christina Hembo, agerer frontfigur, er han tilfreds med rolleforde­lingen.

»Jeg føler aldrig, at jeg står i skyggen af Christina. Tvaertimod så soler jeg mig i hende,« siger Claus Hembo.

Herning er centrum for Claus Hembos liv med Christina Jewelry & Watches-hovedkvart­eret og familiens villa beliggende i den midtjyske by.

Den økonomi- og marketingu­ddannedes karriere tager dog sin begyndelse nogle hundrede kilometer syd for Herning, i hvad der dengang var Østtysklan­d.

Som 18-årig fik Claus Hembo et salgsjob i Dandy, hvor han solgte Stimorol-tyggegummi til de østtyske supermarke­der, som higede efter vestlige produkter.

»På den bedste uge tjente jeg 112.500 kr. Det var ret meget for en ung fyr på 18 år i 1990 og langt mere, end virksomhed­ens direktør tjente,« siger han.

Trods de flotte tal på salgstavle­n boede Claus Hembo stadig ydmygt, da han lejede sig ind i en vintønde i den østtyske by. Badet bestod af en olietønde, hvor et gyngestati­v var svejset ovenpå, og vandet kun var opvarmet af solens stråler.

Fik afgørende betydning

Efter det tyske eventyr drog Claus Hembo tilbage til Danmark, hvor han uddannede sig til markedsøko­nom, inden en mulighed på London South Bank University åbnede sig.

Opholdet i London skulle vise sig at have afgørende betydning for Claus Hembo, da det var her, han mødte Christina Hembo.

I den snaevre gang i Claus Hembos studieboli­g blev Christina Jewelry & Watches født, og millionbye­n forelskede sig hurtigt i virksomhed­ens smykker og ure.

»Jeg tog en bybus rundt i London og fandt butikker, og i løbet af seks uger var der 44 forhandler­e, som solgte vores produkter,« siger Claus Hembo.

Kort tid efter kom udvidelsen til det danske marked, som startede det Christina Jewelry & Watches, vi kender i dag.

Når Claus Hembo rejser verden rundt på messer og repraesent­erer det danske ure- og smykkemaer­ke, er det sjaeldent alene. For det meste er familien med.

»Ikke nok med at Christina og jeg jo altid har taget på turene sammen, så har det også altid vaeret et krav, at vi har kunnet tage vores børn med. Som familie har vi derfor rejst sindssygt meget sammen,« siger Claus Hembo.

Hembo-børnene, Sophie på 16 år og Marcus på 13 år, er faste følgesvend­e, og de var ikke mere end et par uger gamle, da de første gang kom med til udlandet. Isaer den thailandsk­e millionby Bangkok besøger familien ofte, da Christina Jewelry & Watches’ produktion­sfabrik ligger her.

Cykelsport er en passion

Når passet ikke bliver stemplet, bliver cyklen pumpet, så Claus Hembo kan holde sin store passion for cykelsport ved lige.

Af samme grund grundlagde Christina Jewelry & Watches i 2011 et cykelhold med den kendte cykelrytte­r Michael Rasmussen i front.

Selv om holdet blot tre år senere drejede nøglen om, er drømmen om et cykelhold ikke lagt helt på hylden. Claus Hembo håber at kunne lave noget med kvindecykl­ing i fremtiden og er selvsikker om en placering i verdenseli­ten.

»Jeg kan stadig huske, hvordan alle grinede af Dansk Metal, da de satsede på håndboldda­merne. Det er der ikke laengere nogen, som griner ad. Det samme forudser jeg sker med cykling. Vi har nogle vilde danske kvindelige cyklister lige nu.«

 ??  ?? Når Claus Hembo rejser verden rundt på messer og repraesent­erer det danske ure- og smykkemaer­ke, er familien som oftest med. Foto: Joachim Ladefoged
Når Claus Hembo rejser verden rundt på messer og repraesent­erer det danske ure- og smykkemaer­ke, er familien som oftest med. Foto: Joachim Ladefoged

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark