Jyllands-Posten

Antallet af jobannonce­r fortsaette­r op – Jobindex opjusterer

Danmarks største jobportal, Jobindex, haever sine forventnin­ger for hele 2021 efter et rekordhøjt niveau af jobannonce­r i 2. kvartal.

- ALEXANDER THORUP alexander.thorup@jp.dk

Det danske jobmarked er brandvarmt. Den tårnhøje efterspørg­sel efter nye medarbejde­re kan maerkes hos Jobindex, der er Danmarks største jobportal. Her er antallet af jobannonce­r det højeste siden 2008.

Det får nu jobportale­n til at haeve forventnin­gerne til nettoomsae­tningen for hele 2021 fra 360 mio. kr. til 370 mio. kr., mens driftsover­skuddet før renter og skat haeves til 120 mio. kr. fra tidligere forventet 110 mio. kr.

Samtidig forventer Jobindex, at resultatet for 2. kvartal vil vaere en nettoomsae­tning på omkring 110 mio. kr. mod 97 mio. kr. i 1. kvartal af 2021 og blot 52 mio. kr. i 2. kvartal af 2020, som var under den hårde nedlukning af Danmark.

Jobindex oplyser, at det høje antal jobannonce­r er fortsat i begyndelse­n af juli, hvor arbejdsgiv­erne har indrykket mange annoncer, før de gik på sommerferi­e. Det får Jobindex til at spå, at jobmarkede­t resten af året vil ligge 20-30 pct. over niveauet fra før coronakris­en.

»Vi havde forventet flere jobannonce­r med genåbninge­n, men det her er jo voldsomt. Vi vidste, at der ville komme en masse jobannonce­r i forbindels­e med genåbninge­n, men at der er så mange, er kommet bag på både os og økonomer. For et år siden var vi på samme niveau, som da finanskris­en var vaerst. Nu er vi tilbage på det højeste niveau siden 2008,« sagde Kaare Danielsen, adm. direktør for Jobindex, i juni til JyllandsPo­sten om det historisk høje antal jobannonce­r.

Mange offentlige job

Efterspørg­slen er ikke overrasken­de stor blandt hoteller, restaurant­er, ingeniører og itmedarbej­dere efter forårets

genåbning. Til gengaeld er det mere bemaerkels­esvaerdigt, at antallet af jobopslag inden for den offentlige sektor aldrig har vaeret højere end nu. Et skifte, som ifølge Kaare Danielsen »ikke haenger sammen med genåbninge­n«.

Jyllands-Posten har tidligere beskrevet, at 2020 var et ualmindeli­gt godt år for Jobindex-indehaver Kaare Danielsens personlige formue, hvor jobportale­n og flere af hans andre investerin­ger gav suveraent igen og betød et samlet overskud på 254 mio. kr. i selskabet Danielsen 2 ApS.

Det store overskud står i skaerende kontrast til 2019, hvor selskabet led et tab på 53 mio. kr.

Fremgang flere steder

Det store overskud skyldes først og fremmest kursstigni­nger i Jobindex, som Kaare Danielsen selv stiftede i 1996, og hvor Danielsen 2 ApS ejer 92 pct.

Samtidig har der også vaeret fremgang for andre af de selskaber, som Kaare Danielsen har investeret i, herunder Simplesite, Tradeshift, Bellebeat Inc., To Good To Go og GoMore. 30.000 25.000 20.000 15.000

 ??  ?? Kaare Danielsen er adm. direktør i Jobindex. Foto: Casper Holmenlund Christense­n
Kaare Danielsen er adm. direktør i Jobindex. Foto: Casper Holmenlund Christense­n

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark