Jyllands-Posten

Østjylland som laeserne ser det

-

I disse sommeruger leder JP Aarhus efter østjyske vartegn.

Er der et eller måske ligefrem flere, der omfavner kommunerne Aarhus, Odder, Skanderbor­g, Silkeborg, Favrskov, Syd- og Norddjurs?

Eller er det mere realistisk, at hver kommune eller egn har hvert sit?

Kom med dit bud på et vartegn for din kommune eller flere. Besøg vores Facebook-side, og skriv din kommentar, facebook.com/jpaarhus, eller send en mail til jpaarhus@jp.dk.

Her er et udpluk af de bud, der supplerer de 18 bud, som 18 kendte østjyder fremsatte i mandagsavi­sen:

Suzanne Eben Ditlevsen: »Det er da vores faelles landskab i Ådalen og tunneldale­n langs Aarhus Å, der løber fra land til by og favner hele Aarhus’ historie i både fortid og nutid.« https://www.facebook.com/ groups/2087417181­497725/

Karen Dodt: »Hav og skov, intet slår naturen.«

Ditlev J. Elkjaer: »Det er alle de måger, som larmer kl. 4 og 5 om morgenen og skider over hele byen, imens de slås om pomfritter, som man kaster til dem.«

Tonny Broberg: »Himmelbjer­get,

1

rådhuset i Aarhus, Aros museum og Smukfest mener jeg saetter Østjylland på landkortet nationalt.«

Lone Hindø: »Den Gamle By. Vartegn: et kendetegn, et kendemaerk­e, et symbol. Det vil JP Aarhus saette fokus på i den kommende tid. Spaendende. Mandagsavi­sen har spurgt 18 århusiansk­e personligh­eder, som hver giver et eller endda flere bud.

Men ingen naevner Den Gamle By. Overrasken­de. Men det gør jeg.

Den Gamle By er om noget et vartegn, som samler Århus, hele Østjylland. Favner bredt. Vi kan alle se os ind i det, taenke os ind i det. Høj som lav.

Verdens første frilandsmu­seum for købstaeder­nes kultur og historie åbnede i 1914 første gang for publikum og er siden vokset og har inddraget nye tanker.

Egentlig skulle det i dag hedde “Den gamle og den unge by”. Men i modsaetnin­g til et andet museum, Kvindemuse­et i Danmark, har man haft mod og styrke til at holde fast ved sit oprindelig­e navn, samtidig med at man fortsat fornyer sig og inddrager nye tanker. Dette til stor glaede for mange.

Så mit bud på et vartegn for hele det østjyske område er ubetinget Den Gamle By.

Folkelig, favnende, fremtidsmo­dig.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark