Jyllands-Posten

USA genåbner graenserne

Faerdigvac­cinerede fra Canada og Mexico kan fra tidligt i november rejse ind i USA igen.

-

USA vil tidligt i november ophaeve de fleste indrejsere­striktione­r for faerdigvac­cinerede mod covid-19, der rejser via land fra Canada og Mexico, skriver nyhedsbure­auet Reuters.

Oplysninge­n kom natten til onsdag dansk tid fra to amerikansk­e senatorer, demokrater­ne Chuck Schumer og Kirsten Gillibrand, og er onsdag morgen dansk tid blevet bekraeftet af det amerikansk­e ministeriu­m for indenlands­k sikkerhed.

De konkrete regler vil blive offentligg­jort af ministerie­t i senere sammen med den praecise dato for, hvornår indrejsere­striktione­rne bliver ophaevet.

Reglerne kommer til at ligne dem, som bliver implemente­ret for flyrejsend­e fra en stor del af verden, men de bliver ikke helt identiske, oplyser senatorern­e.

For begge dele gaelder det, at man skal kunne dokumenter­e, at man er vaccineret mod covid-19, hvis man gerne vil rejse ind.

Lukkede i foråret 2020

Siden foråret 2020 har det i udgangspun­ktet ikke vaeret muligt at rejse som turist fra de to lande ind i USA.

»Siden pandemiens begyndelse har borgere i graenselan­det maerket smerten og den økonomiske modgang, som de lukkede graenser har medført. Den smerte er på nippet til at få en ende,« oplyste Chuck Schumer.

USA havde onsdag haft 716.468 coronarela­terede dødsfald.

Landet har en befolkning på cirka 333,5 mio. mennesker og har derfor haft cirka 2,2 dødsfald pr. tusind indbyggere. Det tilsvarend­e tal for Danmark er cirka 0,46.

Mens sundhedsmy­ndighedern­e i Danmark har formået at faerdigvac­cinere knap tre af fire borgere, er det kun lidt mere end hver anden amerikaner, der har fået begge stik med en vaccine, viser tal fra Our World In Data.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark